Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δηλώνει ΠΑΣΟΚ-Δεν αναφέρει την Ελιά

Τέλος στην εσωστρέφεια επιχειρεί να βάλει η Χαριλάου Τρικούπη, επιλέγοντας να μην σχολιάσει την χθεσινή δήλωση-απάντηση του Γ. Παπανδρέου, όπου έκανε λόγο για «προβοκάτσιες» εις βάρος του.

  • Real.gr
Δηλώνει ΠΑΣΟΚ-Δεν αναφέρει την Ελιά
Τέλος στην εσωστρέφεια επιχειρεί να βάλει η Χαριλάου Τρικούπη, επιλέγοντας να μην σχολιάσει την χθεσινή δήλωση-απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου, όπου έκανε λόγο για «προβοκάτσιες» εις βάρος του.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί σφόδρα να κλείσει αυτός ο κύκλος της αντιπαράθεσης, προκειμένου να πάει το κόμμα όσο το δυνατόν ενωμένο στις αυτοδιοικητικές κάλπες και η «Ελιά» όσο το δυνατόν αλώβητη στις ευρωεκλογές.

Αυτήν ακριβώς την «Ελιά» πάντως, αποφεύγει περίτεχνα ακόμα και να προφέρει ο πρώην πρωθυπουργός. Παρά το γεγονός ότι δηλώνει πως ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ, δεν αναφέρεται καν στο νέο κεντροαριστερό συνασπισμό στον οποίο πρωτοστατεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αντίθετα, ανάμεσα στις γραμμές της δήλωσής του, «διαβάζει» κανείς ξεκάθαρα τον διαχωρισμό στο μυαλό του μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ελιάς.

Με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να «δουλεύει για λογαριασμό της ΔΗΜΑΡ, η απάντηση χθες ήρθε από τον ίδιο. Παρατηρώντας μία προσπάθεια να πληγεί το πολιτικό του ήθος, η αξιοπρέπεια και η συνέπειά του, με ψεύδη που προέρχονται από διάφορους σχολιαστές που ξαφνικά υποδύονται τους «Ηρακλείς του Κινήματος», όπως λέει, ακόμα ακόμα και με «στημένες προβοκάτσιες» εις βάρος του, ο κ.Παπανδρέου προειδοποιεί ότι δεν δέχεται υποδείξεις.

Πολύ περισσότερο, προσδιορίζει ότι δεν δέχεται υποδείξεις από ανθρώπους που επί χρόνια «επιχειρούν να ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ για να το καταστήσουν όργανο των επιδιώξεών τους»...

Αντί για την «Ελιά», επιλέγει να αναφερθεί στην Δημοκρατική Παράταξη, απαγορεύοντας σε οποιονδήποτε να παίζει παιχνίδια εις βάρος της εμπλέκοντας το όνομά του.

Βάζει μάλιστα παρακαταθήκη για το μέλλον, σημειώνοντας πως «όσες προσπάθειες και αν καταβάλουν, δεν μπορούν και δεν πρόκειται να διαταράξουν την κοινή μας διαδρομή και την πορεία μας προς το μέλλον», σημειώνοντας πως «όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε ιστορικά για τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης (...) γνωρίζουμε και πώς να την οδηγήσουμε στο μέλλον».

Αντίθετα, την ώρα που δηλώνει πως «εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι. Και πριν και τώρα και μετά τις ευρωεκλογές», αναρωτιέται πού θα βρίσκονται και στο όνομα ποιων θα δημοσιολογούν μετά τις ευρωεκλογές «οι πάσης φύσεως σχολιαστές»...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v