Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γρηγοράκος: Στις εκλογές μπορεί να γίνουμε Ουκρανία

Απίστευτη δήλωση Γρηγοράκου: Να μην γίνουμε Ουκρανία. Δεκάδες δηλώσεις βουλευτών που συνδέουν την κυβερνητική σταθερότητα με το εκλογικό αποτέλεσμα.

  • Real.gr
Γρηγοράκος: Στις εκλογές μπορεί να γίνουμε Ουκρανία
Μπαράζ δηλώσεων υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι ακολουθώντας την γραμμή του Ευ. Βενιζέλου συνδέουν την κυβερνητική σταθερότητα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Το ζήτημα της παραίτησης των μελών της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος σε κομματική εκδήλωση της «Ελιάς» στο Βόλο.

Κάλεσε τους πολίτες να διερωτηθούν πριν ψηφίσουν «εάν την Κυριακή το βράδυ των εκλογών θέλουν η Ελλάδα να είναι μία χώρα που θα υποστεί ότι έχουν υποστεί χώρες όπως η Ουκρανία, ή χώρες της Βόρειας Αφρικής …» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά» Π. Καψής μιλώντας μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει σηκώσει ένα τεράστιο πολιτικό βάρος, συμμετέχοντας σε μία κυβέρνηση ως ο μικρότερος, αν θέλετε, εταίρος και αυτή η πολιτική του χρειάζεται την έγκριση, τη νομιμοποίηση από τον δικό του τον χώρο»

Απόλυτα ταυτίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με το δίλημμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έθεσε θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, αν η Ελιά αποδοκιμαστεί στις ευρωεκλογές.

Όπως δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84»,«όχι απλώς συμφωνώ απόλυτα» αλλά «μαζί με τον κ. Βενιζέλο συνδιαμορφώσαμε αυτήν τη γραμμή την προηγούμενη εβδομάδα. Ταυτίζομαι με την πολιτική αυτή. Μαζί με τον κ. Αηδόνη και με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συγκροτούμε μια 30άδα βουλευτών στη Βουλή, στην οποία στηρίζει η χώρα την πορεία της».

Ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος «σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» είπε ότι «αν αυτός ο πολίτης δεν θέλει αστάθεια, θέλει σταθερότητα και συνέχιση της πολιτικής πορείας, φυσικά με διορθώσεις και παρεμβάσεις κοινωνικής συνοχής, αυτήν τη σταθερότητα δεν την εξασφαλίζει, αν δεν ψηφίσει την Ελιά».

Κριτική προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το δίλημμα που έθεσε με την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, αν τα ποσοστά της Ελιάς δεν είναι επαρκώς υψηλά, άσκησε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Ο πρώην υπουργός μάλιστα χαρακτήρισε την τακτική του αντιπροέδρου της κυβέρνησης «αυτοκτονική», διότι, όπως υποστήριξε, δίνει κίνητρο στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΝΔ.

«Είναι πράξη αυτοκτονίας αυτό που έκανε ο κ. Βενιζέλος και είπε» τόνισε ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον Βήμα fm.

«Δεν πέφτουν οι κυβερνήσεις για τις λαϊκές αγορές, πέφτουν για το δίλημμα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος στον Σκαι.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι το βράδυ των εκλογών «οι πολίτες θα μας αξιολογήσουν κι εμείς θα αξιολογήσουμε».
Υπογράμμισε, δε, ότι «από την στιγμή που ο κ. Βενιζέλος έθεσε το δίλημμα αυτό δεν υπάρχει επιστροφή».

«Ο κόσμος δεν μπορεί να μας θέλει στην κυβέρνηση για πολιτική σταθερότητα, αλλά να μη μας ψηφίζει. Και τα δύο μαζί δεν πάνε» εξήγησε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v