Συννεφιά και τοπικές βροχές

Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

  • Real.gr
Συννεφιά και τοπικές βροχές
Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις βραδινές κυρίως ώρες στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που σταδιακά στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας λίγες βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Δυτικής και της Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά πελάγη θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια τμήματα του νομού και στις ανατολικές ακτές οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοαανατολικούς ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.



Πρόγνωση επόμενων ημερών

Σάββατο

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Κυριακή
Στα ανατολικά και νότια λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα Δωδεκάνησα και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Δευτέρα
Αρχικά αίθριος βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οπού θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v