Στέλνει κι άλλα αεροσκάφη

Η Βρετανία για την ενίσχυση της αποστολής του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής.

  • Real.gr
Στέλνει κι άλλα αεροσκάφη
Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα προσφερθεί να αναπτύξει κι άλλα μαχητικά αεροσκάφη στο πλαίσιο της αποστολής αεροπορικής επιτήρησης του εναέριου χώρου των χωρών της Βαλτικής που εκτελεί το ΝΑΤΟ, σε μια προσπάθεια να καθησυχαστούν οι σύμμαχοι εκεί εν μέσω της έντασης στην περιοχή λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κάμερον ανέφερε ότι η Βρετανία θα προσφερθεί να αποστείλει δύο αεροσκάφη Typhoon στη Βαλτική. Τον περασμένο μήνα είχε αποστείλει 4 ακόμα αεροσκάφη τα οποία πραγματοποιούν περιπολίες στον εναέριο χώρο της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας.

«Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να καθησυχάσουμε τις ανατολικές χώρες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή και να εγγυηθούμε ότι η Βρετανία θα παίξει το ρόλο της», δήλωσε ο Κάμερον ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η Βρετανία πρόκειται εξάλλου να συμμετάσχει σε γυμνάσια του ΝΑΤΟ στην περιοχή, τα οποία είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει κι άλλους τρόπους για να παράσχει υποστήριξη στις χώρες της Βαλτικής, πρόσθεσε ο Κάμερον.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v