Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος

Άνοδο της θερμοκρασίας, και ισχυρούς ανέμους περιμένουμε σήμερα σε όλη τη χώρα. Δείτε σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο.

  • Real.gr
Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος
Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν σήμερα σε όλη τη χώρα με το θερμόμετρο να αγγίζει στην Κρήτη ακόμα και τους 34 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις αφού τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Αλλαγή του σκηνικού του καιρού με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές περιμένουμε από την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στην Ήπειρο δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς, 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 34 βαθμούς στην Κρήτη, 18 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, γρήγορα ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στον Κορινθιακό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε την στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, γρήγορα ενισχυόμενοι σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στα νότια θυελλώδεις 8 μποφόρ, όπου από το απόγευμα στο Σαρωνικό και αργότερα και στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς, οι οποίοι το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ.



Στη Μακεδονία και τη Θράκη,
αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά μέχρι το απόγευμα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες περιμένουμε αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη το θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο μιας και η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.


Tην Πέμπτη, στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v