«Πόλεμος» για τη Σύνοδο των Καννών

Σκληρές ανακοινώσεις ανταλλάσσουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη Σύνοδο των Καννών και το δημοψήφισμα για την παραμονή στο ευρώ.

  • Real.gr
«Πόλεμος» για τη Σύνοδο των Καννών
Σκληρές ανακοινώσεις ανταλλάσσουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις αποκαλύψεις των Financial Times για το παρασκήνιο της Σύνοδο των Καννών τον Νοέμβριο του 2011 και το δημοψήφισμα που προωθούσε τότε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Τα αίματα άναψαν όταν η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για «μπλόφα» με μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και χαρακτήρισε «μαριονέτα του κ. Μπαρόζο» τον πρωθυπουργό. «Οι αποκαλύψεις των FT για το παρασκήνιο συνωμοσίας στη Σύνοδο Κορυφής των Καννών το 2011, κατέδειξε την άθλια στάση του τότε “αντιμνημονιακού” κ. Σαμαρά με στόχο την υποταγή της χώρας στους πιστωτές».

Ο πρωθυπουργός - μαριονέτα του κ. Μπαρόζο δεν δίστασε να κάνει βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού με στόχο να αποφευχθούν οι εκλογές και να μετατρέψει τη χώρα σε μια οιονεί αποικία χρέους, την ίδια στιγμή που πούλαγε αντιμνημονιακά φούμαρα. Αυτή είναι η στάση τους απέναντι στη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τη σκυτάλη πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που αποκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «συστηματικό υβριστή και συκοφάντη», ενώ τον κατηγόρησε ότι «δεν διστάζει πια μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να υπονομεύσει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση».

«Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα οι μνήμες είναι νωπές και όλοι θυμούνται ότι ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει το τότε δημοψήφισμα πολιτικό τρικ.

Είναι απορίας άξιον γιατί τώρα εμφανίζεται υποστηρικτής του δημοψηφίσματος, που τότε είχε χαρακτηρισθεί καταστροφικό από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου» σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου και συνέχισε: «Ίσως γιατί, μέσα από την αναθεωρημένη εκτίμηση εκείνου του δημοψηφίσματος, προωθεί την ιδέα ενός νέου δημοψηφίσματος, όπως πρόσφατα δήλωσαν δημόσια κορυφαία στελέχη του, χωρίς ο ίδιος να τα διαψεύσει».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «αισθάνεται σήμερα δικαιωμένος και υπερήφανος που απέτρεψε εκείνη την εποχή το δημοψήφισμα και την έξοδο της χώρας από το ευρώ».

Στη συνέχεια η Κουμουνδούρου απάντησε σε σκληρό ύφος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον κατηγόρησε ότι δεν μιλάει για την «ταμπακιέρα» και έκανε λόγο για «ξαναζεσταμένο και μπαγιάτικο φαΐ της δραχμής» που η κυβέρνηση το θυμάται πριν από τις εκλογές. «Επιβεβαιώνει έτσι τον ρόλο του κ. Σαμαρά ως μαριονέτα της τρόικας, που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για να φτιάξει μια κυβέρνηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της και να αποφύγουν, έτσι, τις κάλπες» υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«To 2012 η χώρα ήταν με το ένα πόδι εκτός ευρώ»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v