Άστατος ο καιρός

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, με πτώση της θερμοκρασίας.

  • Real.gr
Άστατος ο καιρός
Άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 24 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 13 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 17 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

Ηλιοφάνεια, ενισχυμένους ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στο Σαρωνικό σχεδόν θυελλώδεις.

Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.



Πρόγνωση επόμενων ημερών

Παρασκευή

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο
Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια οπού ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Δευτέρα - Τρίτη
Γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v