«Φρένο» στις διαρροές προς τα δεξιά

Ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να σταματήσει τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προς τα δεξιά.

  • Real.gr
«Φρένο» στις διαρροές προς τα δεξιά
Ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να σταματήσει τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προς τα δεξιά που αποτελεί τη μεγάλη «πληγή» για τη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Σαμαράς αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιώντας προσωπικά το Αλέξη Τσίπρα.

Με στόχο τη συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων παράλληλα θα κάνει συχνές αναφορές σε κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά ψήφιζαν ΝΔ όπως τους ένστολους.

Η αρχή θα γίνει από τη Θεσσαλονίκη και στην ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Την Παρασκευή θα μιλήσει σε Πάτρα και Πύργο, ενώ πιθανότατα το Σάββατο θα βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Μεσσηνία.

Στην κυβέρνηση και με βάση τα στοιχεία που διαθέτουν εκτιμούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «χτυπήσει ταβάνι» καθώς η συσπείρωση των ψηφοφόρων του εμφανίζεται ιδιαιτέρως υψηλή, σε αντίθεση με τη ΝΔ που υπάρχουν αρκετά περιθώρια για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά της.

Με το βλέμμα στο debate που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στις Βρυξέλλες με τους υποψήφιους της Κομισιόν και με τη συμμετοχή και του Α. Τσίπρα αυτή τη φορά, θα βρίσκεται το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού περιμένοντας να εκμεταλλευτούν ενδεχόμενο «στραβοπάτημα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα στο Μαξίμου πιστεύουν ότι ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επιβραβεύσει τις «γαλάζιες» επιλογές σε δήμους και περιφέρειες και θα δώσει ένα σημαντικό επικοινωνιακό μπόνους στην κυβέρνηση λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές.

Γι αυτό τον λόγο ο Α. Σαμαράς επισκέπτεται τις περιφέρειες προκειμένου ο ίδιος να στηρίξει έμπρακτα τους υποψήφιους της ΝΔ, όπως έγινε και χθες στην κεντρική ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Κουμουτσάκου.

Όπως ακριβώς θα πράξει ο πρωθυπουργός και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει απέναντι στον Γ. Ιωαννίδη για περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο «γαλάζιος αντάρτης» Απ. Τζιτζικώστας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v