Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Προχωράμε μπροστά

Το σχέδιο ανάπτυξης για τα επτά επόμενα χρόνια παρουσιάζει ο πρωθυπουργός.

  • Real.gr
Σαμαράς: Προχωράμε μπροστά
Μία ημέρα μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό μοντέλο της κυβέρνησης έως το 2021.

Στόχος του Α. Σαμαρά είναι να αποδείξει έμπρακτα ότι έχει έτοιμο σχέδιο για την επόμενη μέρα, για την μεταμνημονιακή εποχή. Στο Μαξίμου πήραν βαθιά ανάσα από τα εκλογικά αποτελέσματα σε περιφέρειες και δήμους καθώς οι ψηφοφόροι απάντησαν αρνητικά στα κελεύσματα του ΣΥΡΙΖΑ περί «ανατροπής».

Την παρουσίαση του σχεδίου «Ελλάδα 2021: Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο» που αποσκοπεί να αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και να δημιουργήσει 550.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα κάνει ο πρωθυπουργός στις 7 το απόγευμα στο μουσείο Μπενάκη.

Στο επίκεντρο του νέου σχεδίου βρίσκονται οι μειώσεις φόρων τόσο για επιχειρήσεις όσο και για φυσικά πρόσωπα, η μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, η μείωση των φόρων επί των έμμεσων παραγόντων της παραγωγής (π.χ. στην ενέργεια), αλλά και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με ανακατανομή των πόρων της κοινωνικής πολιτικής μέσω της εισαγωγής του συστήματος Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος το οποίο θα ισχύσει από αυτή την χρονιά.

Για τον τουρισμό προβλέπεται η προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων και η ανάπτυξη νέων προϊόντων, για τον αγροτικό τομέα προβλέπεται αύξηση του ποσοστού μεταποίησης, ενώ για την ενέργεια προβλέπεται η βελτιστοποίηση του ενεργειακού μείγματος και η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επικοινωνιακά η κυβέρνηση αναμένεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ με «όπλο» τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών όπου εκτός Αττικής η ΝΔ είναι παρούσα σε όλες τις αναμετρήσεις για την ερχόμενη Κυριακή.

Παράλληλα συνομιλητές του πρωθυπουργού σημειώνουν πως σε σχέση με το 2012 τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν και ήδη κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου δεν κρύβουν τον έντονο προβληματισμό τους για τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν για να διεκδικήσουν τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Επίσης οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως στην περίπτωση που υπάρξει για τον ΣΥΡΙΖΑ αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές τότε δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν ισχυροί κραδασμοί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v