«Ο στρατηγικός στόχος της Μόσχας...»

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αναφέρθηκε στον στρατηγικό στόχο της χώρας του, ενώ ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι πρέπει οι Δυτικοί να...

  • Real.gr
«Ο στρατηγικός στόχος της Μόσχας...»
Ο πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβαλόφ δήλωσε σήμερα ότι στρατηγικός στόχος της Μόσχας είναι η ενσωμάτωση του μετα-σοβιετικού χώρου και όσοι αντιτίθενται σε αυτόν δεν μπορούν να θεωρηθούν εταίροι της Μόσχας.

"Αυτός είναι ο στρατηγικός μας στόχος", δήλωσε ο Ιγκόρ Σουβαλόφ στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης προσθέτοντας ότι δεν καταλαβαίνει για ποιον λόγο οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντιώνονται σε αυτές τις προσπάθειες.

"Είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί μία στάση προς το εξωτερικό, σύμφωνα με την οποία όλοι όσοι εναντιώνονται στον στόχο μας δεν είναι φίλοι μας, δεν είναι εταίροι μας. Είναι άνθρωποι που προσπαθούν να καταστρέψουν τη βάση της οικονομικής μας ισχύος", είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στη Μόσχα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι Δυτικοί οφείλουν να αντλήσουν τα διδάγματα της ουκρανικής κρίσης, τα οποία είναι το "λογικό" αποτέλεσμα της απόπειράς τους να επωφεληθούν από την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης εδώ και 25 χρόνια.

"Εάν ο στόχος είναι να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων κρίσεων στο μέλλον, τότε πρέπει να γίνει σωστή αποτίμηση του διδάγματος από τα γεγονότα στην Ουκρανία και να τεθούν σύντομα σε εφαρμογή οι αρχές της ισότητας στην ευρω-ατλαντική ασφάλεια", δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.

Η ουκρανική κρίση"είναι το λογικό αποτέλεσμα της εξέλιξης της κατάστασης στην Ευρώπη εδώ και 25 χρόνια", είπε αναφερόμενος στη διάλυση της Σοβιειτκής Ενωσης το 1991.

"Αντί να εκμεταλλευθούν την ιστορική ευκαιρία για την οικοδόμηση μίας μεγάλης Ευρώπης χωρίς διαχωριστική γραμμή, οι δυτικοί μας εταίροι προτίμησαν τη συνήθη λογική τους, που έχει ως στόχο την διεύρυνση προς ανατολάς του γεωπολιτικού χώρου που βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους", δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

"Αυτό σημαίνει ουσιαστικά τη συνέχιση, σε μία αμβλυμένη μορφή, της πολιτικής της ανάσχεσης", είπε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανακαλώντας τον γνωστό όρο του Ψυχρού Πολέμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v