Βιετνάμ: 60.000 άνεργοι λόγω αντικινεζικών διαδηλώσεων

Στην επαρχία Μπινχ Ντουόνγκ, έδρα βιομηχανιών, ξέσπασαν επεισόδια νωρίτερα μέσα στον μήνα.

  • Real.gr
Βιετνάμ: 60.000 άνεργοι λόγω αντικινεζικών διαδηλώσεων
Μέχρι και 60.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους στην επαρχία Μπινχ Ντουόνγκ του Βιετνάμ, έδρα πολλών βιομηχανιών, ύστερα από τα επεισόδια που ξέσπασαν εκεί νωρίτερα μέσα στο μήνα, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στα βιομηχανικά πάρκα που φιλοξενούν εργοστάσια στις επαρχίες Μπινχ Ντουόνγκ και Ντονγκ Ντονγκ Νάι, σημαντικές για τα βιομηχανικά συμφέροντα της χώρας, μετά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της κατασκευής κινεζικής πλωτής εξέδρας εξόρυξης πετρελαίου στη διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δώδεκα εργοστάσια καταστράφηκαν ολοσχερώς από πυρκαγιά και δέκα μερικώς, δήλωσε ο Μπούι Χούου Πονγκ, διευθυντής του περιφερειακού τμήματος της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα VNExpress.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ζημιές υπέστησαν περισσότερα από 100 εργοστάσια, τα περισσότερα κινεζικά και ταϊβανικά.

Περίπου 40.000 άνθρωποι θα λάβουν επίδομα ανεργίας, ενώ 20.000 θα λάβουν αποζημίωση, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη τον Πονγκ.

Την Κυριακή, οι πρώτοι από τους 117 συλληφθέντες για τα επεισόδια καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v