Δένδιας: Θα έχουμε πολύ δύσκολη χρονιά

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», παραδέχθηκε από την Ολομέλεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ερωτηθείς για την κατάσταση πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

  • Real.gr
Δένδιας: Θα έχουμε πολύ δύσκολη χρονιά
«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», παραδέχθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ερωτηθείς για την κατάσταση πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης της χώρας, λίγο πριν από ακόμα ένα θερμό καλοκαίρι.

Αιτία, το γεγονός ότι… λεφτά δεν υπάρχουν, αφού όπως υποστήριξε ο υπουργός, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να ανανεωθεί ο στόλος των πυροσβεστικών αεροσκαφών, για τα οποία απαιτούνται 350 εκατομμύρια ευρώ.

Εξήγησε, πάντως, ότι το υπουργείο, εκμεταλλευόμενο τα ευρωπαϊκά κονδύλια, υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 357 νέων οχημάτων και 2.600 ελαστικών, αλλά παραδέχθηκε ότι ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει οκτώ αεροσκάφη τύπου 415, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε, ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα έχει στη διάθεσή του έξι και θα έχει οκτώ αεροσκάφη τύπου 215 μετά τις 25 Αυγούστου, την ώρα που χρειάζεται 13.


VIDEO-ΔΕΝΔΙΑΣ από realmedialive

«Θαύματα δεν ξέρω να κάνω. Θα έχουμε πολύ δύσκολη χρονιά…», παραδέχθηκε ο κ. Δένδιας, υποστηρίζοντας πάντως ότι «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας».

Πρόσθεσε δε, ότι «προσπαθούμε να καταφέρουμε ό,τι κάναμε πέρσι και αν το καταφέρουμε θα είναι θαύμα», σημειώνοντας ότι για την αντιμετώπιση των ελλείψεων μέσων δασοπυρόσβεσης, προάγεται το δόγμα των εθελοντών.

«Έχουμε ήδη 21 εθελοντικά τμήματα. Δεν πρέπει να περιμένουμε μόνο από αέρος τη σωτηρία, πρέπει να λειτουργούμε προληπτικά», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v