Υποψήφιος για πρόεδρος ή συμπρόεδρος

…Στην Ευρωπαϊκή Ομάδα της Αριστεράς ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας τον προτείνει για επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Real.gr
Υποψήφιος για πρόεδρος ή συμπρόεδρος
Κομβικό ρόλο στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην ομάδα της αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να παίξει σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να προταθεί από τον Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος - η οποία θα λάβει και την τελική απόφαση - για επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Παράλληλα και με δεδομένη την πολύ καλή εντύπωση που έχει αφήσει η προηγούμενη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναμένεται να προταθεί από τον Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες με τα άλλα κόμματα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, για πρόεδρος ή συμπρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς.

Η Κουμουνδούρου , σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα της αριστεράς που αναδείχθηκε πρώτο στις ευρωεκλογές , αλλά και το κόμμα με το μεγαλύτερο ποσοστό, αναμένεται να διεκδικήσει στην ευρωομάδα της Αριστεράς θέση προέδρου ή συμπροέδρου. Πολύ περισσότερο που τα αριστερά κόμματα των μεγαλύτερων χωρών, δηλαδή σε Γερμανία και Γαλλία, σημείωσαν ελαφρά έστω πτώση, ενώ στην Ισπανία δεν επιτεύχθηκε η άνοδος που αναμενόταν.

Σε ερώτηση του real.gr για επιβεβαίωση των παραπάνω πληροφοριών, ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε: «Είναι νωρίς ακόμα. Ας περιμένουμε τις συλλογικές αποφάσεις».

Ο Νίκος Χουντής

Η Κουμουνδούρου θεωρεί πλήγμα τη μη επανεκλογή του Νίκου Χουντή στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο τέως πλέον ευρωβουλευτής θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, με τους κομματικούς κύκλους να θεωρούν βεβαία την εκλογή του. Έως τότε πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί ίσως και σε διακριτή θέση στον «ανασχηματισμό» που αναμένεται να πραγματοποιήσει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Τόσο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, όσο και ο Νίκος Χουντής, άλλωστε, συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στις Βρυξέλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v