Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουλιάζει» στην εσωστρέφεια το ΠΑΣΟΚ

Ο Θ. Μωραΐτης έθεσε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ - Χ. Τρικούπη: «Κάποιοι περίμεναν την εκλογική μας συντριβή».

  • Real.gr
«Βουλιάζει» στην εσωστρέφεια το ΠΑΣΟΚ
Το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ παίρνουν ξεκάθαρες αποστάσεις από τον Ευ. Βενιζέλο και το εγχείρημα της «Ελιάς». Ζητούν στροφή προς τα αριστερά και θέτουν θέμα ηγεσίας.

Μετά τους Κ. Σκανδαλίδη, Δ. Ρέππα και Π. Γερουλάνο σειρά πήρε ο Θ. Μωραΐτης που έθεσε ευθέως θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

«Απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη η οποία να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει. Να δίνει νέα προοπτική στην συνεργασία των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Να φέρει συνοδοιπόρους τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τους κοινωνικούς εταίρους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε αντιδράσει στο μπαράζ επιθέσεων που δέχθηκε ωστόσο οι απόψεις του Θ. Μωραΐτη φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι.

«Κάποιοι που περίμεναν την εκλογική συντριβή της παράταξης για να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και να πάψουν να προσβάλλουν τους πολίτες που στάθηκαν δίπλα στη παράταξη, τους υποψήφιους και τα στελέχη που έδωσαν τη μάχη των εκλογών και τελικά την ίδια την χώρα χάριν της οποίας υπάρχει ιστορικά το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η Χ. Τρικούπη.

Στην ανακοίνωση-σχόλιο μπορεί να μην αναφέρονται ονόματα ωστόσο φωτογραφίζει συγκεκριμένα στελέχη εκτός από τον Κ. Σκανδαλίδη καθώς ήταν παρών στην εκλογική μάχη, από την οποία απουσίαζαν όλοι οι άλλοι, όπως λένε πηγές της Χ. Τρικούπη.

Ωστόσο είναι ιδιαιτέρως σκληρή καθώς κατηγορεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι επιθυμούσαν την συντριβή του κόμματός τους προκειμένου «να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας».

Το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι εκρηκτικό μεταξύ Βενιζελικών και Παπανδρεϊκών και αναμένεται το επόμενο διάστημα η ένταση να κορυφωθεί, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v