Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελβετός εργαζόμενος δολοφονήθηκε στη Σύρτη

Επίθεση στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Τρίπολη.

  • Real.gr
Ελβετός εργαζόμενος δολοφονήθηκε στη Σύρτη
Ένας Ελβετός ο οποίος βρισκόταν στη Λιβύη για λογαριασμό της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) δολοφονήθηκε από ενόπλους οι οποίοι σταμάτησαν το όχημά του.
 
Ενώ βρισκόταν σε μια αποστολή στη Σύρτη, 500 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της λιβυκής Επιτροπής της Ερυθράς Ημισελήνου.

Ο Μίχαελ Γκρόιμπ, 42 ετών, Ελβετός υπήκοος, «δολοφονήθηκε προς το μεσημέρι από ένοπλους άνδρες» στη Σύρτη, ανέφερε μια ανακοίνωση της ΔΕΕΣ.

«Η ΔΕΕΣ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την επίθεση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης Ιβ Ντακόρ σε ανακοίνωσή της.

«Ο Μίχαελ έφευγε από μια συνάντηση με δύο συναδέλφους όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έγινε στόχος ενόπλων. Ο Μίχαελ τραυματίστηκε θανάσιμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είμαστε εμβρόντητοι και αγανακτισμένοι», συνέχισε, διευκρινίζοντας πως το θύμα ήταν ένας εργαζόμενος στην ανθρωπιστική οργάνωση ο οποίος «είχε αφιερώσει εδώ και πολλά χρόνια τη ζωή του στο να βοηθά τους άλλους».

Ο Γκρόιμπ εργαζόταν για επτά χρόνια και πλέον στη ΔΕΕΣ και είχε συμμετάσχει σε αποστολές στο Ιράκ, στο Σουδάν, στην Υεμένη και στη Γάζα.

Είχε σταλεί στη Μισράτα τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη ΔΕΕΣ, η οποία απέκτησε μόνιμη παρουσία στη Λιβύη το 2011 στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να προσφέρει βοήθεια στους φυλακισμένους και να αναζητεί αγνοούμενους.

Εξάλλου χθες η έδρα της κυβέρνησης της Λιβύης, όπου εγκαταστάθηκε αυτή την εβδομάδα ο μεταβατικός πρωθυπουργός Άχμεντ Μίτιγκ - ο οποίος αμφισβητείται έντονα - δέχθηκε επίθεση με ρουκέτα, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές αλλά όχι ανθρώπινα θύματα, όπως δήλωσαν πηγές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.

Η επίθεση είχε στόχο τον τρίτο όροφο του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Τρίπολης. Ο μεταβατικός πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στο χώρο την ώρα που έγινε η επίθεση, όπως είπε ένας από τους συμβούλους του στους δημοσιογράφους.

Πάντως παρά την επίθεση ο Μίτιγκ πήγε στο γραφείο και συναντήθηκε με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο