«Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»

Στην Αμερική μεταφέρετε η έκθεση που περιλαμβάνει πολιτιστικούς θυσαυρούς.

  • Real.gr
«Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»
Στην περιοδεύουσα έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο του 2015 στο Σικάγο, αναφέρεται άρθρο στην εφημερίδα «Σικάγο Τρίμπιουν».

Όπως σημειώνεται, η έκθεση στο Field Museum θα περιλαμβάνει 600 «ανεκτίμητους πολιτιστικούς θησαυρούς», πολλοί εκ των οποίων βγαίνουν για πρώτη φορά από την Ελλάδα.

«Σκοπός της έκθεσης είναι να δημιουργήσει μια τεράστια επιτυχία, μια υπερπαραγωγή, χωρίς προηγούμενο στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Αμερική, σχετικά με την αρχαία Ελλάδα», δήλωσε ο Μπιλ Πάρκινσον, αρχαιολόγος και επιμελητής της έκθεσης που θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το Canadian Museum of Civilization, την National Geographic Society και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, η έκθεση θα παρουσιαστεί συνολικά σε τέσσερα μουσεία σε ΗΠΑ και Καναδά (Royal Ontario Museum, Canadian Museum of Civilization, The Field Museum και The National Geographic Museum), από τον Δεκέμβριο της τρέχουσας χρονιάς έως τον Σεπτέμβριο του 2016.

Τα αρχαία αντικείμενα -και κάποια προπλάσματα, εκμαγεία και αντίγραφα- από ελληνικά μουσεία θα καλύπτουν την περίοδο από την προϊστορία ως τους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους, «η δε διάρθρωση της έκθεσης σε εννέα ενότητες έχει ως στόχο την εξοικείωση του επισκέπτη με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v