Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Διοργανώθηκε και φέτος...

  • Real.gr
Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη
Θεσμός για τη Θεσσαλονίκη τείνει να καταστεί η γυμνή ποδηλατοδρομία, η οποία διοργανώθηκε και φέτος, για έβδομη χρονιά, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ποδηλατών και ποδηλατριών κάθε ηλικίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η συμμετοχή ήταν μαζική με τη διαφορά όμως ότι η φετινή, 7η Διεθνής Ποδηλατοδρομία Θεσσαλονίκης, μπορεί να χαρακτηριστεί “ημίγυμνη”, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων προτίμησαν να μην αποκαλυφθούν.

Ακόμα και όσες και όσοι το τόλμησαν επέλεξαν να “καμουφλάρουν” τα σώματά τους με body painting, βάφοντάς τα με διάφορα χρώματα, ή ακόμα γράφοντας πάνω σ΄ αυτά διάφορα συνθήματα.

Η “γυμνή” ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης, είναι μια αυτο-oργανωμένη δράση από ενεργούς πολίτες και υποστηρίζεται από τις συλλογικότητες “Παιδιά Εν Δράσει” και “Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης”, ενώ φέτος υποστηρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας - Θεσσαλονίκη 2014.

Ποδηλάτες κάθε ηλικίας, ακόμα και μικρά παιδιά, συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της ΧΑΝΘ και λίγο μετά τις 8 το βράδυ τα ποδήλατα ξεχύθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, προκαλώντας πανδαιμόνιο από τις σφυρίχτρες των ποδηλατών. Κατέληξαν στο σημείο εκκίνησης, όπου η εκδήλωση ολοκληρώθηκε το βράδυ, με μουσική, χορό, καύση πυροτεχνημάτων, δρώμενα και προβολές.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v