Έκθεση φωτογραφίας «Από το Α ως το Ω»

Έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας, στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  • Real.gr
Έκθεση φωτογραφίας «Από το Α ως το Ω»
Την έκθεση φωτογραφίας «από το Α ως το Ω» που οργανώνεται στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας παρουσίασε στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ, πρέσβης, Θεόδωρος Σωτηρόπουλος.

Η έκθεση φιλοξενείται στον εκθεσιακό κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Info Point» στην πλατεία Σούμαν, έως τις 30 Ιουνίου και το υλικό της προέρχεται από το Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για φωτογραφικές αναπαραστάσεις των 24 γραμμάτων του ελληνικού αλφαβήτου, καθένα εκ των οποίων συνδέεται με μια έννοια.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης, ο πρέσβης Θ. Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στο αποδοτικό, όπως είπε, εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, το οποίο πλησιάζει στο τέλος του, καθώς και στις «προκλήσεις» που αντιμετωπίστηκαν, κατά τη διάρκεια αυτών των έξι μηνών.

Όπως σημείωσε, «κάθε μία από τις φωτογραφικές αναπαραστάσεις των 24 γραμμάτων του ελληνικού αλφαβήτου συνδέεται με αξίες και σύμβολα στενά συνδεδεμένα με τον ελληνικό πολιτισμό, από τις ρίζες του έως σήμερα».
 
Έτσι το Δ αντιπροσωπεύει τη «Δημοκρατία», το Ν τη «Ναυτιλία», με το Α αντιπροσωπεύεται ο «Αγών» κ.ο.κ. και με αυτόν τον τρόπο ο θεατής βρίσκεται μπροστά σε γράμματα, λέξεις και εικόνες, οι οποίες συνθέτουν τις πτυχές του ελληνικού πολιτισμού και καλείται να ανακαλύψει με ποιον τρόπο η διατήρηση και συνέχεια της ελληνικής γλώσσας αντανακλάται στο πνεύμα του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v