Βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Κατά τόπους αναμένονται ισχυρά φαινόμενα.

  • Real.gr
Βροχές και καταιγίδες
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια τμήματα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε σήμερα.

Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις όπου βαθμιαία θα αυξηθούν, με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν, ενώ στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.



Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται καταιγίδες τις απογευματινές ώρες που είναι πιθανό να είναι ισχυρές στην Θεσσαλία, την Κεντρική και ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών και καταιγίδων και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα στα βόρεια είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v