Συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤΕΕ

Στη Λάρισα για δεύτερη συνεχή χρονιά.

  • Real.gr
Συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤΕΕ
Παρουσία του προέδρου του ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρου Μάμαλη ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του Συντονιστικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στην Λάρισα, στην οποία το συγκεκριμένο όργανο συνεδριάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στο συμβούλιο συμμετέχουν 45 γεωτεχνικοί εκλεγμένοι στα ανώτερα όργανα διοίκησης του Επιμελητηρίου, (από κάθε παράρτημα το ΓΕΩΤΕΕ ανά την Ελλάδα, ο πρόεδρος και δυο μέλη) και το βασικότερο θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων είναι αυτή καθεαυτή η βιωσιμότητα του Επιμελητηρίου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής το παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδος που εδρεύει στην Λάρισα, Ιωάννης Γεωργιάδης, παρότι το ΓΕΩΤΕΕ ήταν αυτάρκες διαθέτοντας ένα σημαντικό αποθεματικό το οποίο προερχόταν από εισφορές των μελών, το κούρεμα των ομολόγων (τα οποία είχαν κληθεί να αγοράσουν), είχε ως συνέπεια να απολεσθεί η οικονομική αυτοτέλεια του Επιμελητηρίου. Αποτέλεσμα να έχουν ανακύψει προβλήματα ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤΕΕ καλούνται να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο του, να αποκαταστήσουν την εικόνα του, να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των μελών τους, που ανά την Ελλάδα φθάνουν περίπου τις 20 χιλιάδες και να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση ώστε να είναι πιο «ευέλικτο» απέναντι στα μέλη του.

Ένα επιπλέον ζήτημα που απασχολεί τον κλάδο είναι ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου των γεωτεχνικών στην Δημόσια Διοίκηση αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργασίες του Συντονιστικού Συμβουλίου θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ αναμένεται να επικαιροποιηθεί η εκπεφρασμένη θέση του ΓΕΩΤΕΕ κατά της καλλιέργειας μεταλλαγμένων αγροτικών προϊόντων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v