Δραγασάκης «Διαφωνώ με τις μηδενιστικές απόψεις»

Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ως «κόμματα του κράτους»

  • Real.gr
Δραγασάκης «Διαφωνώ με τις μηδενιστικές απόψεις»
«Συμφωνώ ότι έχουμε προβλήματα. Διαφωνώ με τις μηδενιστικές απόψεις, ότι δεν έχουμε κόμμα, δεν έχουμε πρόγραμμα». Ξεκινώντας από αυτό το σημείο, επιχείρησε έναν απολογισμό της απερχόμενης, όπως την χαρακτήρισε, επιτροπής προγράμματος, ο επικεφαλής της, Γιάννης Δραγασάκης.

Προσδιορίζοντας ο ίδιος ως μείζον πρόβλημα ότι «η κοινωνία είναι πιο μπροστά από εμάς», ζήτησε "μηχανισμό μάθησης"(από τα λάθη που γίνονται), προκειμένου τυχόν αστοχίες να διορθώνονται άμεσα.

Ζήτησε να γίνεται απολογισμός και αξιολόγηση, και αναφερόμενος στο πρόγραμμα, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που ανάβει το προγραμματικό στοιχείο σε βασικό στοιχείο της λειτουργίας του, πράγμα που το βοηθά να διατηρεί την αυτονομία του από το κράτος και τη κυρίαρχη λειτουργία άλλων κομμάτων.

Χαρακτήρισε άλλωστε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ως "κόμματα του κράτους" με μόνο πρόγραμμα το μνημόνιο και το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο κρατικοποίησης και καρτελοποιησης των κομμάτων σήμερα.

Μίλησε όμως και για " κόμματα αφρού" που υποστηρίζουν την τακτική του "ούτε-ούτε", ενώ αναφέρθηκε και συν Σταύρο Θεοδωρακη και την πρόταση του για επιμήκυνση του χρέους για 80 χρόνια...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί, γιατί δεν θα γίνει κόμμα καρτέλ. Θέλει τα προβλήματα, οι αιτίες και οι λύσεις του να αποτελούν τα στοιχεία πολιτικής αντιπαράθεσης», είπε. Ο κ. Δραγασακης αναφέρθηκε ονομαστικά στα μέλη της επιτροπής προγράμματος και εκτενώς στη δουλειά τους.

Αναφέρθηκε στα προγραμματικά κείμενα βάσης, στο συνολικό σχέδιο εκλογικού προγράμματος και ιδιαίτερα το μέγεθος και τον τρόπο διαγραφής του χρέους, την ηλεκτρονική Πλατφορμα για διαβούλευση, με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει χαρακτηριστικά συλλογικού διανοούμενου,στην ευθύνη για το πρόγραμμα που πρέπει να έχουν τα πολιτικά όργανα του κόμματος (ΠΓ και ΚΕ), στην ανάγκη δομής για την κωδικοποίηση απαντήσεων που πρέπει να δίνονται από τα στελέχη, πιθανώς κάποια σεμινάρια σε βουλευτές και μέλη της ΠΓ και στην ανάγκη αξιοποίησης της ισχυρής ΚΟ και των ιδρυμάτων ( πχ πουλατζα) για πιο συγκεκριμένη δουλειά σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο εξής...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v