«Η πρόοδος στην Ουκρανία είναι πολύ αργή»

Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για την κρίση στην Ουκρανία αλλά και την κατάσταση στο Ιράκ.

  • Real.gr
«Η πρόοδος στην Ουκρανία είναι πολύ αργή»
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα σε ομιλία της στο κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση στο Ιράκ δεν κατάφερε στη διάρκεια ετών να εντάξει τις απόψεις όλων των ομάδων της χώρας και τώρα πρέπει να πιεστεί προκειμένου να πράξει αυτό.

"Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση στο Ιράκ που να αγκαλιάζει όλα τα μέρη του πληθυσμού", δήλωσε η Μέρκελ. "Επί χρόνια αυτό δεν συνέβη και, συνεπώς, η πίεση πρέπει αυξηθεί προς αυτή την κατεύθυνση".

Αναφερόμενη στην ουκρανική κρίση, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μπορεί να τεθούν εκ νέου στο τραπέζι, αν δεν επιταχυνθεί η πρόοδος στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Μέρκελ χαιρέτισε την έκκληση του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο για μονομερή κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση με τους φιλορώσους αντάρτες και δήλωσε ότι η απόφαση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να αποποιηθεί του δικαιώματός του να παρέμβει ήταν "σημαντική από ψυχολογικής άποψης".

Ωστόσο στην ομιλία της στο κοινοβούλιο τόνισε ότι ακόμη καταγράφονται θάνατοι ουκρανών στρατιωτών, παρά την εκεχειρία και τόνισε:
 
"Η πρόοδος είναι βραδεία... Οι διπλωματικές λύσεις πάντα προτιμώνται, αν τίποτε άλλο δεν λειτουργεί, οι κυρώσεις μπορεί να τεθούν εκ νέου στην ημερήσια διάταξη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v