Σκάνδαλο στη Νιγηρία με εμπόριο μωρών

Εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα.

  • Real.gr
Σκάνδαλο στη Νιγηρία με εμπόριο μωρών
Το υποτιθέμενο εμπόριο μωρών από τη Νιγηρία, μια υπόθεση για την οποία προφυλακίστηκαν χθες 17 άνθρωποι στον γειτονικό Νίγηρα, είναι μια "πολιτική μηχανορραφία", υποστήριξε ο συνήγορος της συζύγου του προέδρου του κοινοβουλίου - του σημαντικότερου πολιτικού της αντιπολίτευσης - η οποία συμπεριλαμβάνεται στους κατηγορουμένους.

"Όλοι ξέρουν ότι αυτήν την περίοδο επικρατεί ένα δηλητηριώδες πολιτικό κλίμα, με πρωταγωνιστές της πολιτικής κρίσης τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης (σ.σ. τον Χάμα Αμάντου) και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας" Μαμαντού Ισούφου, είπε ο Σουλέι Ουμάρου, ο οποίος είναι συνήγορος και της αδελφής του Αμάντου που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση.

Η αστυνομία συνέταξε μια έκθεση "με στόχο να δείξει ότι τα παιδιά του Χάμα Αμάντου και της συζύγου του δεν είναι δικά τους, απλώς και μόνο επειδή ο κόσμος πιστεύει ότι δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν", συνέχισε ο Ουμάρου.

Αστυνομικοί στάλθηκαν στη Νιγηρία και επέστρεψαν στον Νίγηρα χωρίς να έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις - κατά τον δικηγόρο -. καθώς μετείχαν σε μια αποστολή που "δεν ήταν ουδέτερη", αλλά στόχευε να ενισχύει αυτήν τη θέση, υποστήριξε, καταγγέλλοντας μια εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης που όπως είπε ενορχηστρώθηκε από εκδότες οι οποίοι "πληρώνονται από την προεδρία".

"Είμαστε δημοκρατία. Επειδή κάποιοι είναι προνομιούχοι, ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμόζεται για αυτούς; Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη" του απάντησε ο Ίρο Σάνι, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος για τη Δημοκρατία και την Πρόοδο του Νίγηρα (PNDS).

Την Τετάρτη ασκήθηκαν διώξεις σε 18 πρόσωπα για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου, για ψευδή δήλωση και για απάτη με την απόδοση μητρότητας σε γυναίκες που δεν είχαν γεννήσει. Οι 17 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και 12 γυναίκες, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Μόνο η αδελφή του Χάμα Αμάντου αφέθηκε ελεύθερη.

Να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση έχει προφυλακιστεί και η σύζυγος του υφυπουργού Γεωργίας, του Άμπντου Λάμπο, γεγονός που ακυρώνει εν μέρει τους ισχυρισμούς του συνηγόρου της οικογένειας Αμάντου.

Από την Δευτέρα, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 30 άνθρωποι στη Νιγηρία, το Μπενίν και τον Νίγηρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v