Αργεντινή: Κατηγορίες εναντίον του αντιπροέδρου

Για την εμπλοκή του σε μια υπόθεση διαφθοράς

  • Real.gr
Αργεντινή: Κατηγορίες εναντίον του αντιπροέδρου
Ο αντιπρόεδρος της Αργεντινής Αμάντο Μπουντού κατηγορείται για διαφθορά για την εμπλοκή του με μια εκτυπωτική εταιρεία που τύπωσε το νόμισμα της χώρας το 2010 όταν εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών, όπως ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή δικαστικές πηγές.

Είναι η πρώτη φορά που απαγγέλλονται κατηγορίες εναντίον ενός εν ενεργεία αντιπροέδρου στην Αργεντινή.

Ο Μπουντού, 51 ετών, εξελέγη στις προεδρικές εκλογές του 2011 μαζί με την πρόεδρο Κριστίνα Κίρτσνερ. Όμως η κεντροδεξιά πρόεδρος έχει προτιμήσει να διατηρήσει τις αποστάσεις της από εκείνον και να βασιστεί σε έναν στενό κύκλο περίπου 6 συμβούλων.

Ο αντιπρόεδρος κατηγορείται ότι αγόρασε μυστικά την εταιρεία Ciccone Calcografica, η οποία ανέλαβε το 2010, όταν εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών, να τυπώσει το νόμισμα της Αργεντινής, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
 
Επίσης η εταιρεία αυτή τύπωσε υλικό για την εκστρατεία επανεκλογής της Κίρτσνερ, ενώ φέρεται να της έχουν δεχθεί ευνοϊκή μεταχείριση από την κυβέρνηση για να αποπληρώσει χρέη της. Πλέον η εταιρεία αυτή έχει εθνικοποιηθεί.

Ο Μπουντού θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Μαζί του κατηγορούνται ακόμη πέντε πρόσωπα. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και έχει απορρίψει τις εκκλήσεις να παραιτηθεί.

Γαλλικής καταγωγής, ο Μπουντού ανέλαβε την προεδρία της Αργεντινής δύο φορές όταν η Κίρτσνερ δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά της όταν υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις και κατά τη διάρκεια της ανάρρωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v