«Η αγωνία πριν από το πέναλτι»

Πώς σχολιάζει η Κουμουνδούρου τη συνέντευξη Αβραμόπουλου και τα σενάρια του μεγάλου συνασπισμού. Μέτωπο για τη «μικρή ΔΕΗ».

  • Real.gr
«Η αγωνία πριν από το πέναλτι»
Ευρύτατες συζητήσεις και στην Κουμουνδούρου προκαλεί η συνέντευξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Realnews, με την οποία ο υπουργός Άμυνας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο «μεγάλου συνασπισμού» σε περίπτωση που κατά τις προσεχείς εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

Πηγές της Κουμουνδούρου έκαναν λόγο για την «αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι», ενώ υπογράμμιζαν τις διαφορετικές γραμμές που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μάλιστα, έκανε λόγο για «Ν.Δ. σε αποδρομή», σημειώνοντας με νόημα στο twitter:

«Ο Σαμαράς αρνείται ακόμα και να συζητήσει με τον Τσίπρα, ενώ ο Αβραμόπουλος μιλά για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Δυο εκδοχές, μιας ΝΔ σε αποδρομή».

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν με έμφαση ότι με τις δηλώσεις Αβραμόπουλου για μεγάλο συνασπισμό συμφώνησε και η βουλευτής του κόμματος Φωτεινή Πιπιλή, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας υπέρ της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί με συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και ο γαλάζιος βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης.

Οι ίδιες πηγές, πάντως, επισημαίνουν ότι η θέση Αβραμόπουλου είναι μια αυστηρά προσωπική θέση του υπουργού Άμυνας, ενταγμένη στη γενικότερη συναινετική φιλοσοφία του και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις θέσεις της ηγεσίας της ΝΔ και προσωπικά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Κύκλοι του κόμματος, επίσης, με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Άμυνας, υπενθυμίζουν την απάντηση του Νίκου Παππά στη Realnews, που αποτελεί και μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα:

«Αν δεν είμαστε αυτοδύναμοι, θα οδηγηθούμε σε αναγκαστικές κεντροαριστερές συμμαχίες και οδυνηρές δεξιές στροφές και υποχωρήσεις (…) αυτό το καταλαβαίνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και γι’ αυτό αντιδρούν σπασμωδικά στις πολιτικές μας πρωτοβουλίες».

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, ρίχνουν το βάρος στην αντιμετώπιση του νομοσχεδίου της «μικρής ΔΕΗ» που έρχεται την Τετάρτη στη Βουλή και στην κοινή δράση των κομμάτων της αντιπολίτευσης - πλην Χρυσής Αυγής- και των κοινωνικών φορέων.

Η πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε στο Τιτάνια, άλλωστε, θα μεταφερθεί στις περιοχές που υπάρχουν μονάδες της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα ξεκινά και καμπάνια κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό που προγραμματίζει να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Αύριο, Τρίτη θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις στα κρίσιμα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή.

Τις βασικές θέσεις θα αναπτύξει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Α΄ Θερινού Τμήματος Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι εισηγητές των νομοσχεδίων.

«Τα τετελεσμένα δεν δεσμεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ»

Χθες, με αφορμή τη «μικρή ΔΕΗ» και τον αιγιαλό, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι δεν δεσμεύουν τα τετελεσμένα την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας της Αριστεράς:

«Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του δεν έλαβαν το μήνυμα από την ήττα της πολιτικής τους στις ευρωεκλογές και προσπαθούν με κάθε τρόπο να παρατείνουν την εξουσία τους, συνεχίζοντας ακάθεκτοι στον ίδιο δρόμο της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως της ΔΕΗ και του αιγιαλού.

Τα τετελεσμένα, όμως, που προσπαθεί να δημιουργήσει ενόψει της ανατροπής της κυβέρνησής του σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας της αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά του για τη συγκρότηση μετώπων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, με στόχο την αποτροπή ιδιωτικοποιήσεων και τη διαμόρφωση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα αργήσει η ώρα της ανατροπής

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v