Πολύνεκρες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας.

  • Real.gr
Πολύνεκρες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ
Τουλάχιστον 100 άνθρωποι πιθανόν έχουν σκοτωθεί στη βορειοανατολική Νιγηρία μετά από επιθέσεις που φέρεται πως πραγματοποίησε η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ σε τρία διαφορετικά χωριά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Post.

Οι επιθέσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την πρώτη ημέρα του Ραμαζανίου, είχαν ως στόχο 5 εκκλησίες κοντά στην κοινότητα Τσίμποκ, με αποτέλεσμα πολλοί πιστοί να χάσουν τη ζωή τους.

Ύστερα, οι μαχητές επιτέθηκαν σε αμάχους στις γειτονικές πόλεις Καουτικίρι και Γκουραντινινά και έβαλαν φωτιά σε πολλά κτίρια.

Ο Μόζες Ζάκουα, πρόεδρος ενός συλλόγου νέων, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι αντάρτες προχωρούσαν από τη μία κοινότητα στην άλλη και ότι μεταξύ των νεκρών ήταν τουλάχιστον 20 άνθρωποι τους οποίους γνώριζε προσωπικά.

«Ο εξάδελφός μου και ένας από τους θείους μου ήταν μεταξύ των νεκρών. Είχε τρεις συζύγους και 20 παιδιά και σκοτώθηκε εν ψυχρώ», δήλωσε ο Ζάκουα στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Punch.

«Η επίθεση ξεκίνησε περίπου στις 20:00 και διήρκεσε τουλάχιστον 4 ώρες». Είπε ότι οι επιτιθέμενοι «άνοιξαν πυρ εναντίον πιστών μίας εκκλησίας».

Αργότερα μέλος της πολιτοφυλακής δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τουλάχιστον 30 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε εκκλησία στο χωριό Κουάντα, μόλις 10 χιλιόμετρα από την πόλη Τσίμποκ στην πολιτεία Μπόρνο. «Ερευνούμε ακόμα τις γύρω περιοχές για τυχόν τραυματίες ή νεκρούς», δήλωσε η πηγή αυτή.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γκίντεον Τζίμπριλ, ανακοίνωσε ότι οι αρχές δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των θυμάτων εξαιτίας «προβλημάτων στις επικοινωνίες» που υπάρχουν στην περιοχή.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v