Ένα γκίνγκο στο «Πάρκο Φιλίας» του Σαράγεβο

Σύμβολο ειρήνης, μακροζωίας και ελπίδας.

  • Real.gr
Ένα γκίνγκο στο «Πάρκο Φιλίας» του Σαράγεβο
Ένα γκίνγκο -αγαπημένο δένδρο των Κινέζων και των Ιαπώνων- ως σύμβολο ειρήνης, μακροζωίας, γεφύρωσης των αντιθέσεων και φορέα ελπίδας φύτεψαν στο "Πάρκο Φιλίας", στο κέντρο της βοσνιακής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος του Σαράγεβο, Ίβο Κόμσιτς και ο γενικός γραμματέας της διεθνούς οργάνωσης "Δήμαρχοι για την Ειρήνη" Υasuyoshi Komizo.

Το δένδρο γκίνγκο ήταν το μοναδικό που επέζησε από την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα και γι' αυτό αποτελεί ένα μήνυμα επιθυμίας και μάχης για τη ζωή, υπογραμμίστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

"Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ στο Σαράγεβο και να μπορώ να παραδώσω το δένδρο που επέζησε από το βομβαρδισμό. Είναι ιδιαίτερη τιμή να φυτεύουμε το δένδρο στην επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς είναι μία ευκαιρία να σκεφτόμαστε για το παρελθόν και να ελπίζουμε σε ειρηνικότερο και λαμπρότερο μέλλον" ανέφερε ο κ. Komizo.

Τόνισε ότι το φύτεμα του γκίνγκο είναι μία από τις δράσεις, με τις οποίες αποστέλλεται μήνυμα από τη Χιροσίμα, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει αποτελέσματα όσον αφορά την εγκατάλειψη της χρήσης πυρηνικών όπλων.

Ο κ. Komizo υπενθύμισε την καταστροφή που έπληξε τη Χιροσίμα το 1945, όταν η πόλη μετατράπηκε σε στάχτη και 140.000 κάτοικοι έχασαν τη ζωή τους.

Ο δήμαρχος του Σαράγεβο, σύμφωνα με το βοσνιακό πρακτορείο ειδήσεων Fena, ευχαρίστησε την Ιαπωνία και την Ένωση Δημάρχων για το δένδρο λόγω του μηνύματος που φέρει.

Το Σαράγεβο, στην 100ετή ιστορία ερημώθηκε, αλλά αυτή η όμορφη πόλη είναι ακόμη ζωντανή. Είναι το κατάλληλο μέρος στην Ευρώπη για το γκίνγκο, υπογράμμισε ο κ. Κόμσιτς.

Εκ μέρος του προέδρου της οργάνωσης "Δήμαρχοι της Ειρήνης" Matsui Kazumia, ο κ. Komizo παρέδωσε στο δήμαρχο του Σαράγεβο δωρεά για τους πληγέντες στις καταστροφικές πλημμύρες τον Μάιο και εξέφρασε συλλυπητήρια για τα θύματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v