Μανιάτης: Η «μικρή ΔΕΗ» θα ωφελήσει τους καταναλωτές

Ο υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα συμπεριφερθεί με απόλυτη υπευθυνότητα, έναντι του διακυβεύματος που είναι η ηρεμία της κοινωνίας.

  • Real.gr
Μανιάτης: Η «μικρή ΔΕΗ» θα ωφελήσει τους καταναλωτές
Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και μάλιστα θα ωφεληθεί τόσο ο καταναλωτής από την πώληση του 30% της επιχείρησης όσο και η ρευστότητα της επιχείρησης, είπε ο Γιάννης Μανιάτης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, έφερε ως παράδειγμα την Ιταλία, που πριν από 15 χρόνια ιδιωτικοποίησε το 30% της δικής της δημόσια επιχείρηση ενέργειας

Πλέον, ανέφερε, έχει τετραπλάσια έσοδα -από 22 δισ. σε 85 δισ.- ενώ σήμερα η εταιρία αυτή είναι μεγάλος επενδυτής στη λατινική Αμερική και παίζει ως επενδυτής σε 40 χώρες.

Όπως είπε ο κ. Μανιάτης, η ΔΕΗ δεν μπορεί να γίνει επιχείρηση παρόμοιου βεληνεκούς, αλλά μπορεί να γίνει μεγάλος «παίκτης» στα Βαλκάνια.

«Κάνουμε μία βαθιά μεταρρυθμιστική κίνηση» είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι οι ωφέλειες θα είναι και για τη ΔΕΗ και για την κοινωνία και για τους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στην απεργία της ΓΕΝΟΠ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα συμπεριφερθεί με απόλυτη υπευθυνότητα, έναντι του διακυβεύματος που είναι η ηρεμία της κοινωνίας.

Εκτός λειτουργίας 13 μονάδες της ΔΕΗ

Ο υπουργός τόνισε ότι «έχουμε τις διαδικασίες για να αποφύγουμε το μπλακ άουτ» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την κοινωνική ηρεμία και την ομαλή διεξαγωγή της οικονομικής δραστηριότητας.

«Η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της όλα τα νομικά εργαλεία» είπε, αλλά σημείωσε ότι δεν σκοπεύει να προσφύγει στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία.

Όπως είπε, η ενδεχόμενη προσφυγή είναι στις αρμοδιότητες της ίδιας της ΔΕΗ.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους επενδυτές, είπε ότι επειδή η «μικρή ΔΕΗ» θα είναι μεγάλο πακέτο, θα υπάρξει ενδιαφέρον από μεγάλους ενεργειακούς παίκτες του εξωτερικού.

Όπως εξήγησε, τα χρήματα θα πάνε στη ΔΕΗ και όχι στο ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνοντας ότι θα ωφεληθεί η ρευστότητα της επιχείρησης και η επενδυτική της ικανότητα.

Ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι ο διαγωνισμός θα είναι διαφανέστατος και θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

Όπως εξήγησε, θα διασφαλιστεί η οικολογική και η τουριστική αξία των περιοχών όπου υπάρχουν τα εργοστάσια, αλλά και η ποιότητα του νερού.

ΠΗΓΗ: skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v