Άνω κάτω η ΔΗΜΑΡ

Δύο αποχωρήσεις και μία αποπομπή καταγράφονται στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς τις τελευταίες, μόλις, ώρες. «Πόλεμος» δηλώσεων για την απόφαση Κουβέλη να θέσει εκτός ΚΟ τον Ψαριανό.

  • Real.gr
Άνω κάτω η ΔΗΜΑΡ
Δυο αποχωρήσεις και μία αποπομπή καταγράφονται στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς τις τελευταίες, μόλις, ώρες.

Την αρχή έκανε το πρωί η Κατερίνα Μάρκου, η οποία με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

Με επιστολή της προς τον Φώτη Κουβέλη, εξήγησε την αποχώρησή της από την ΚΟ του κόμματος, κάνοντας λόγο για μία δύσκολη απόφαση που της προκαλεί λύπη.

Μίλησε για έναν παλαιοκομματικό, κλειστό και αυτιστικό μηχανισμό που ήταν πάντα εναντίον της, καθώς και για διάλογο κωφών μέσα στο κόμμα.

Η απάντηση της Αγ. Κωνσταντίνου στη Μάρκου

Λίγες ώρες αργότερα, εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ τέθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

Από το Γραφείο Τύπου της Αγίου Κωνσταντίνου, αναφέρεται ότι «ο συγκεκριμένος βουλευτής με τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με την σημερινή άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη "μικρή ΔΕΗ" έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ».

Η αποπομπή Ψαριανού στάθηκε η αφορμή να παραιτηθεί από τη Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Σε επιστολή του προς τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, άσκησε κριτική λέγοντας ότι «το κόμμα παίρνει διαζύγιο από τα στελέχη που το ίδρυσαν».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Λυκούδης χαρακτήρισε «δυσάρεστη εξέλιξη» την απόφαση του Φ. Κουβέλη να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ τον Γρ. Ψαριανό.

«Φαίνεται ότι μετά την εκλογική συντριβή, η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα έχουν εξαφανιστεί στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΗΜΑΡ», αναφέρει μεταξύ άλλων.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v