Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης Φραγκικού Πύργου στην Ακροκόρινθο

Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως σημαντικό έργο, που εκτελείται από ομάδα εργασίας της 25ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

  • Real.gr
Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης Φραγκικού Πύργου στην Ακροκόρινθο
Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του Φράγκικου Πύργου στην Ακροκόρινθο. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως σημαντικό έργο, που εκτελείται από ομάδα εργασίας της 25ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με ειδική γνώση και ιδιαίτερη επιμέλεια, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές όχι μόνο για την ιστορία του μνημείου, αλλά και για την ιστορία της Ακροκορίνθου και της πόλης της Κορίνθου κατά το πέρασμα των αιώνων.

Το έργο έχει ενταχθεί κι εκτελείται με χρήματα του ΕΣΠΑ, και οι εργασίες αφορούν τη στερέωση και αποκατάσταση του μεγάλου νοτιοδυτικού πύργου στο κάστρο της Ακροκορίνθου, που είναι γνωστός ως Φράγκικος Πύργος, η συντήρηση του κτιρίου μέσω της αντιμετώπισης των δομικών του προβλημάτων και η ανάδειξη και η βελτίωσης της επισκεψιμότητάς του. Το κάστρο έχει κηρυχθεί ως προέχον βυζαντινό μνημείο διατηρητέο από το 1922.

Σημειώνεται ότι ο λόφος της Ακροκορίνθου είχε οχυρωθεί ήδη από την αρχαιότητα και τα τείχη του συνδέονταν με τα τείχη της πόλης της Κορίνθου και το σημαντικότερο λιμάνι του Λεχαίου.

Ο Φράγκικος Πύργος που αποκαθίσταται κατέχει τμήμα της οχύρωσης της νοτιοδυτικής κορυφής και αποτελεί ιδιαίτερα προστατευόμενη περιοχή, η οποία ελέγχει το εσωτερικό του κάστρου. Εν τω μεταξύ στην Κορινθία συνολικά εκτελούνται έργα πολιτισμού, ο προϋπολογισμός των οποίων φτάνει τα 7,5 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v