Συνάντηση εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τον Παλαιστίνιο πρέσβη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Marwan Emil Toubassi.

  • Real.gr
Συνάντηση εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τον Παλαιστίνιο πρέσβη
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Marwan Emil Toubassi.

Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν η βουλευτής Νάντια Βαλαβάνη, υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα.

Έγινε λεπτομερής ενημέρωση για την βάρβαρη, δολοφονική, πολεμική μηχανή του Ισραήλ, που τις τελευταίες 7 ημέρες οδήγησε σε αιματοχυσία των Παλαιστινίων, με 20.000 πρόσφυγες, 2.000 τραυματίες, πάνω από 200 νεκρούς συνολικά, εκ των οποίων 77 είναι παιδιά.

Ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής ευχαρίστησε για την έμπρακτη αλληλεγγύη και για τις σταθερές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ , διαχρονικά στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Επίσης μετέφερε χαιρετισμό του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς.

«Η ουσία του προβλήματος είναι η ύπαρξη και η συνέχιση αυτής της βάρβαρης κατοχής και θεωρούμε ότι αυτά τα φαινόμενα αποτελούν εκδήλωση της ίδιας της κατοχής και της διαιώνισης της» είπε ο κ. Toubassi, προσθέτοντας ότι « η εγκληματικότητα που εκδηλώνει το Ισραήλ δεν αποτελεί άμυνα, η δράση του Ισραήλ και η πρακτική του σκοπεύουν στη συντήρηση και διαιώνιση αυτής της βάρβαρης κατοχής.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με όλες τις συμφωνίες και συνθήκες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή νομιμότητα» είπε ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής και πρόσθεσε: «Συμφωνούμε να μην ταυτίζεται ο θύτης με το θύμα, εκτιμάμε ιδιαίτερα την ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη αυτής της βάρβαρης κατοχής και των πρακτικών του Ισραήλ».

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης ζήτησε επίσης «να υποταχθεί το Ισραήλ στις αποφάσεις της διεθνούς νομιμότητας, να τερματιστεί η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ και να τεθεί η Παλαιστίνη υπό Διεθνή προστασία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εκφράζει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του για να σταματήσει εδώ και τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, να σταματήσει ο εποικισμός, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής και να ανοίξει ο δρόμος για να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο και ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την αναγκαιότητα εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει συνολικά όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, στρατιωτικές, οικονομικές, πολιτικές .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v