Θετικός ο Σόιμπλε για Μοσκοβισί

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι αντίθετος να γίνει ο Πιερ Μοσκοβισί Επίτροπος της ΕΕ για τα οικονομικά.

  • Real.gr
Θετικός ο Σόιμπλε για Μοσκοβισί
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος στην ανάληψη από τον πρώην Γάλλο ομόλογό του Πιερ Μοσκοβισί της θέσης του Επιτρόπου της ΕΕ για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως η Γαλλία πρέπει να τακτοποιήσει χωρίς καθυστέρηση τα δημόσια οικονομικά της.

Ο κ. Σόιμπλε εμφανιζόταν την περασμένη εβδομάδα να αμφισβητεί την καταλληλότητα του κ. Μοσκοβισί για την θέση του Επιτρόπου οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, όταν συνέδεσε το θέμα αυτό με τη συνεχή αποτυχία της Γαλλίας να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της στα όρια που θέτει η ΕΕ. Ωστόσο, ο υπουργός δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο σήμερα ότι «αυτό δεν αφορούσε τον κ. Μοσκοβισί». Ο ίδιος επανέλαβε ότι με τον κ. Μοσκοβισί είχε καλή συνεργασία κατά την περίοδο που ο τελευταίος ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας από το 2012 έως φέτος τον Απρίλιο.

Στις διαπραγματεύσεις για τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αναλαμβάνει την προεδρία της τον Νοέμβριο, η Γαλλία επιμένει στον δικό της υποψήφιο για τη θέση του Επιτρόπου των οικονομικών. Ο Σόιμπλε ζήτησε να τεθεί τέλος στη συζήτηση για την χορήγηση νέας παράτασης στη Γαλλία για να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ, λέγοντας: «Συμφωνώ με τον ομόλογό μου (τον Γάλλο υπουργό Μισέλ Σαπέν) ότι αυτή η συζήτηση δεν δημιουργεί εμπιστοσύνη αλλά μάλλον αβεβαιότητα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v