Νέες κυρώσεις στη Ρωσία μελετά ο Καναδάς

Εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία μετά και την κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing.

  • Real.gr
Νέες κυρώσεις στη Ρωσία μελετά ο Καναδάς
Ο Καναδάς θα επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον ρωσικών συμφερόντων, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.

«Η κυβέρνηση του Καναδά θα επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον μιας ευρείας κλίμακας οντοτήτων που συνδέονται με διάφορους τομείς της Ρωσίας», εξήγησε ο Χάρπερ.

Λεπτομέρειες για τις νέες κυρώσεις αναμένεται να δοθούν ήδη αργότερα σήμερα μετά τις διαβουλεύσεις που θα έχει ο Καναδάς «με τους εταίρους του της διεθνούς κοινότητας». Η χώρα ζητεί «να εφαρμοστούν άμεσα νέα μέτρα» ώστε να μπορέσουν να έχουν «τη μέγιστη δυνατή ισχύ».

Εξάλλου ο Χάρπερ υπογράμμισε ότι είναι «απαραίτητο οι ερευνητές να έχουν πλήρη πρόσβαση, χωρίς εμπόδια, στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών που καταρρίφθηκε».

Από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία και μετά την προσάρτηση τον Μάρτιο της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, ο Καναδάς έχει επιβάλει κυρώσεις εναντίον 110 Ρώσων και Ουκρανών φιλορώσων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v