48ωρο με άστατο καιρό

Από την Κυριακή ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς Κελσίου.

  • Real.gr
48ωρο με άστατο καιρό
Λίγες νεφώσεις αυξημένες στην Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου με βροχές και παροδικές καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες περιμένουμε σήμερα.

Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου.

Μεταβολή του άστατου σκηνικού με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και ζεστό καιρό καιρό περιμένουμε από την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές και βραδινές ώρες στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε άστατο καιρό κατά περιόδους νεφελώδη με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πρόσκαιροι όμβροι θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη Θεσσαλία και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ και αργότερα θα στραφούν σε ισχυρούς έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις το μεσημέρι ενώ το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Στα νότια ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Tην Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί καθώς τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, περιμένουμε αίθριο καιρό όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Την Κυριακή, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες στην ηπειρωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αγγίζοντας τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v