Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία Βορίδη για την ανάκαμψη της οικονομίας

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον realfm 97,8, εκτίμησε ότι οι όποιες βελτιώσεις θα πρέπει να γίνουν λελογισμένα και μέσα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

  • Real.gr
Αισιοδοξία Βορίδη για την ανάκαμψη της οικονομίας
Αισιόδοξος για την ανάκαμψη της οικονομίας ήδη από το 2014, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Άκη Παυλόπουλο.

«Αυτή είναι μια χρονιά αυξήσεως στην πραγματικότητα του ΑΕΠ και επομένως είναι και μία πρώτη χρονιά που θα έχουμε μια μικρή αποκλιμάκωση της ανεργίας», ανέφερε.

Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι οι όποιες βελτιώσεις θα πρέπει να γίνουν λελογισμένα και μέσα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Αυτά τα θα χαλαρώσουμε τη “θηλιά” στον λαιμό της κοινωνίας και θέλουμε να σταματήσουμε την πολιτική της λιτότητας, προϋποθέτουν ότι από κάποιους έχουμε βρει να χρηματοδοτούμε ελλείμματα.

Εγώ δεν πιστεύω στην πολιτική των ελλειμμάτων, ειδικά σε μια υπερχρεωμένη οικονομία. Δεν μας οδηγεί πουθενά αυτό.

Θεωρώ απλώς ότι δημιουργεί ψευδοσυνθήκες ευμάρειας, οι οποίες εν συνεχεία οδηγούν σε τρομοκρατικές καταστροφές, όπως αυτή που έχουμε ζήσει. Δεν πιστεύω λοιπόν σε αυτό», ανέφερε για να προσθέσει:

«Σε τι πιστεύω; Πιστεύω στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών. Πιστεύω ότι εκεί με λελογισμένο και συγκροτημένο τρόπο μπορούμε να ακολουθήσουμε και εισοδηματικές πολιτικές που είναι ενδεχομένως σχετικά πιο χαλαρές.

Να σας πω ένα παράδειγμα, έχουμε ανοίξει μια συζήτηση για το θέμα των επιδομάτων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Εδώ θα καταλήξει αυτή η συζήτηση και θα υπάρξουν κάποια επιδόματα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εκεί θα υπάρξει μια βελτίωση των εισοδημάτων συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων. Λελογισμένη, όμως, βελτίωση.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v