Το μουσικό φεστιβάλ Παλέο στην Νιόν

Το 39ο φεστιβάλ μουσικής Παλέο στην ελβετική Νιόν άνοιξε και φέτος τις πόρτες του, φιλοξενώντας στην πρεμιέρα του, μεγάλα ονόματα, όπως οι Black Keys, Thirty Seconds to Mars, M.I.A, Talisco και Girls in Hawaii.

  • Real.gr
Το μουσικό φεστιβάλ Παλέο στην Νιόν
Το 39ο φεστιβάλ μουσικής Παλέο στην ελβετική Νιόν άνοιξε και φέτος τις πόρτες του, φιλοξενώντας στην πρεμιέρα του, μεγάλα ονόματα, όπως οι Black Keys, Thirty Seconds to Mars, M.I.A, Talisco και Girls in Hawaii.

Το βελγικό συγκρότημα Girls in Hawaii έκανε και πάλι την εμφάνισή του, μετά από τρία χρόνια, εξαιτίας της ξαφνικής απώλειας του ντράμερ τους. Το 2013 έκλεισε για τo boy band με ένα καινούργιο άλμπουμ, που έχει τίτλο «Έβερεστ».

Η παραγωγή του ήταν μια λυτρωτική, καθαρτική διαδικασία για την ομάδα. Τα τραγούδια και οι μουσικές συνδυάζουν τη μελαγχολία και τη θλίψη με το φως και την ελπίδα, δημιουργώντας αέρινες ποπ μελωδίες από τις κορυφές των Ιμαλαϊων.

«Πραγματικά, πριν από δύο χρόνια, δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα ξαναπαίζαμε, λόγω των γεγονότων που μας συνέβησαν. Δεχτήκαμε μεγάλη υποστήριξη.

Πολύς κόσμος μας ακολουθεί από την αρχή της πορείας μας και αυτό είναι ένα πολύ δυνατό στήριγμα για μας» τόνισε ο Ντάνιελ Όφερμαν, μπασίστας του συγκροτήματος.

Με δύο καινούργια μέλη, η μπάντα επιστρέφει στις ρίζες της, δημιουργώντας τη μουσική που ξέρει. Περισσότεροι από 230.000 θεατές παρακολούθησαν τις συναυλίες του περσινού φεστιβάλ, το οποίο διαρκεί μια ολόκληρη εβδομάδα.

Ο Τζάρεντ Λέτο και η μπάντα του Thirty Seconds To Mars έδειξαν στους Ελβετούς τι εννοούν, όταν λένε επικό ροκ. Η αμερικανική ροκ μπάντα έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο παγκόσμια περιοδεία για την προώθηση του τελευταίου της άλμπουμ «Love, Lust, Faith and Dreams».

Το τρομερό παιδί της φολκ μουσικής, Jake Bugg κέρδισε για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις, χάρις στο μοναδικό του στυλ που είναι κάτι ανάμεσα σε Bob Dylan και Johny Cash. Μόλις 20 ετών, με δύο άλμπουμ στις αποσκευές του, ο νεαρός τραγουδιστής έχει καταφέρει να κατακτήσει την υφήλιο.

Το φεστιβάλ μουσικής περιλαμβάνει και την ειδική ενότητα «Village du Monde», όπου κάθε χρόνο, τα τελευταία 12 έτη, παρουσιάζεται ένας επίτιμος καλεσμένος.

Φέτος η τιμή αφορούσε το αργεντίνικο συγκρότημα Καραμέλο Σάντο, το οποίο αναμιγνύει διαφορετικά μουσικά στυλ από ρέγκε και ροκ, μέχρι σκα και μπολερό. Η ανοδική του πορεία ξεκίνησε το 2000, όταν έπαιξαν ως support στον Manu Chao.

Στην σκηνή της ελβετικής Νιόν, ανέβηκαν και οι Black Keys, οι οποίοι έπαιξαν το ιδιαίτερα δημοφιλές κομμάτι τους «Lonely Boy».

Το αμερικανικό ντουέτο έχει ξεκινήσει την περιοδεία του, που έχει τίτλο Turn Blue, όπως δηλαδή και το τελευταίο του άλμπουμ, που ανέβηκε στο νούμερο 1 των αμερικανικών τσαρτ και στο νούμερο 2 των βρετανικών.

ΠΗΓΗ: euronews.com

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v