Εκπαίδευση: Αλλαγές στις προσλήψεις αναπληρωτών

Διπλάσια μοριοδότηση για δάσκαλους και καθηγητές που θα υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτες περιοχές προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

  • Real.gr
Εκπαίδευση: Αλλαγές στις προσλήψεις αναπληρωτών
Διπλάσια μοριοδότηση θα έχουν από φέτος οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα υπηρετήσουν ως αναπληρωτές σε δυσπρόσιτες περιοχές (ορεινούς όγκους και απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές).

Οπως αναφέρει το «Εθνος», η σχετική διάταξη θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αλλά αναφέρεται ήδη και στην εγκύκλιο που εξέδωσε προχθές το υπουργείο, με την οποία καλούνται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές υποψήφιοι αναπληρωτές να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από σήμερα έως και τις 8 Αυγούστου 2014.

Στην ίδια διάταξη θα υπάρχει και επικαιροποίηση των περιοχών που θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση. Ταυτόχρονα στελέχη του υπουργείου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τονίζουν ότι η πολιτική ηγεσία μελετά και το ενδεχόμενο η παραπάνω ρύθμιση να επεκταθεί και μαζί να αποφασιστεί το «ξεκλείδωμα» των πινάκων των αναπληρωτών με τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους και μετά την 30ή/6/2010, κάτι που έχει «παγώσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v