Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακομματική πίεση για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο

Βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών. Τροπολογία στη Βουλή κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη μείωση του ΕΦΚ έχει ζητήσει και το ΠΑΣΟΚ.

  • Real.gr
Διακομματική πίεση για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο
Η παραδοχή του Χρ.Σταϊκούρα στη Realnews ότι το μέτρο του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης απέτυχε, ξεσήκωσε συζητήσεις, αλλά και μια σειρά πρωτοβουλιών από τα κόμματα τόσο της συγκυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης.

33 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών ζητούν την ουσιαστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι το κράτος θα έχει πολύ περισσότερα έσοδα από την αύξηση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ζητούν να καθιερωθεί επίδομα για τους άνεργους, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και μέλη άλλων ευπαθών ομάδων, με βάση το υψόμετρο.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, με την οποία ζητά να επανέλθει ο φόρος στα επίπεδα του 2011, υποστηρίζοντας ότι «το μέτρο στην ουσία δεν προσέφερε κάτι στην εθνική οικονομία ή στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, προτείνουμε την άμεση ακύρωση της εξίσωσης των ειδικών φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης και την επιστροφή -ως πρώτο βήμα στα πλαίσια της συνολικότερης εξέτασης του θέματος με σκοπό κανένα νοικοκυριό να μην στερείται το αγαθό της θέρμανσης αλλά και με γνώμονα την αύξηση των δημοσίων εσόδων - στο καθεστώς που ίσχυε τον Μάρτιο του 2011».

Το ίδιο αίτημα προς τον Γκίκα Χαρδούβελη έχουν θέσει και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έθεσαν στον υπουργό Οικονομικών μια σειρά από φοροελαφρύνσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v