Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΔΣΑ για την δικαστική απόφαση κατά της απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Αντίθετος ο ΔΣΑ στην ερμηνεία της δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ.

  • Real.gr
Ο ΔΣΑ για την δικαστική απόφαση κατά της απεργίας της ΑΔΕΔΥ
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η ερμηνεία του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη (άλλα όχι καταχρηστική) την απεργία της ΑΔΕΔΥ, οδηγεί στην περαιτέρω αποδυνάμωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.

Συγκεκριμένα, ο ΔΣΑ τονίζει ότι «μετά την έκδοση της υπ' αριθμ. 2395/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου κρίνεται ότι αρμόδιο όργανο για την κήρυξη απεργίας της ΑΔΕΔΥ είναι η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας και όχι το Γενικό Συμβούλιο, θεωρεί ότι δημιουργείται μείζον ζήτημα».

Η δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, «επικαλείται τη γραμματική ερμηνεία του άρθρου 30 παρ. 8 εδ. β΄ του Ν. 1264/1982, παρά το γεγονός ότι στο άρθρο 13 του καταστατικού της ΑΔΕΔΥ προβλέπεται ότι το Γενικό Συμβούλιο είναι αυτό που αποφασίζει για διεκδικήσεις, κινητοποιήσεις και απεργίες».

Κατά συνέπεια, υπογραμμίζει ο Σύλλογος, «η υιοθέτηση της ερμηνείας αυτής οδηγεί στην περαιτέρω αποδυνάμωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας (άρθρο 23 Συντάγματος) δεδομένου ότι ο δικαστικός έλεγχος ενός συνταγματικού δικαιώματος δεν πρέπει να οδηγεί στην πλήρη κατάλυσή του».


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v