Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Απαράδεκτος ο βομβαρδισμός του σχολείου του ΟΗΕ

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι το Ισραήλ πρέπει να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους αθώους πολίτες.

  • Real.gr
ΗΠΑ: Απαράδεκτος ο βομβαρδισμός του σχολείου του ΟΗΕ
Ο βομβαρδισμός του σχολείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Λωρίδα της Γάζας από τον στρατό του Ισραήλ είναι «εντελώς απαράδεκτος και εντελώς αδικαιολόγητος» και το Ισραήλ χρειάζεται να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει τους αθώους πολίτες, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Το Ισραήλ αναφέρεται συχνά στο γεγονός πως δίνει ιδιαίτερη σημασία στο να μην χάνονται ζωές αμάχων, όμως η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί πως η ισραηλινή κυβέρνηση και ο ισραηλινός στρατός δεν πράττουν αρκετά ως προς αυτό, δήλωσε ο Τζος Έρνεστ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

«Ο βομβαρδισμός μιας εγκατάστασης του ΟΗΕ όπου στεγάζονταν αθώοι πολίτες που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τη βία είναι εντελώς απαράδεκτος και εντελώς αδικαιολόγητος», συνέχισε ο Έρνεστ.

Πάνω από 1.400 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στον θύλακα αυτό, ο οποίος σφυροκοπείται από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Στην πλευρά του Ισραήλ, οι απώλειες είναι 56 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και τρεις πολίτες, δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊλανδός.

«Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία κατατείνουν στο ότι το πλήγμα έγινε από το ισραηλινό πυροβολικό. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο που να αντίκειται σε όσα ανέφερε ο ΟΗΕ για το επεισόδιο αυτό», ανέφερε ο Έρνεστ.

«Πιστεύουμε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση και ο ισραηλινός στρατός χρειάζεται να κάνουν περισσότερα για να τηρήσουν τα πρότυπα που έχουν θέσει σε ό,τι αφορά την προστασία αθώων πολιτών», επέμεινε ο Έρνεστ.

Ο ίδιος κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει την αιματηρή χερσαία επιχείρηση του στρατού στη Γάζα σημειώνοντας: «αυτές οι πληροφορίες για εκατοντάδες αθώους Παλαιστίνιους πολίτες που έχουν σκοτωθεί είναι τραγικές».

Ο Έρνεστ επανέλαβε επίσης τις εκκλήσεις των ΗΠΑ να κηρυχθεί άμεσα εκεχειρία και απαίτησε από τη Χαμάς να σταματήσει τις ρίψεις ρουκετών εναντίον αθώων Ισραηλινών πολιτών.

Νωρίτερα και το αμερικανικό Πεντάγωνο κάλεσε το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τις ζωές των αμάχων στις επιχειρήσεις του στη Γάζα, επισημαίνοντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη συνεχιζόμενη σύγκρουση είναι υπερβολικά βαρύς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v