Εκδηλώσεις για τα 190 χρόνια από τη ναυμαχία της Μυκάλης

Παρουσία στη Σάμο όλης της στρατιωτικής, της πολιτικής ηγεσίας αλλά και πλήθους κόσμου.

  • Real.gr
Εκδηλώσεις για τα 190 χρόνια από τη ναυμαχία της Μυκάλης
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται και φέτος η 190η επέτειος της ναυμαχίας της Μυκάλης, παρουσία όλης της στρατιωτικής, της πολιτικής ηγεσίας αλλά και πλήθους κόσμου, με διήμερες, Τρίτη και Τετάρτη, εκδηλώσεις στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Την Τρίτη, μετά τον εσπερινό στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σάμου Ευσεβίου, έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Σωτήρος στην παραλιακή Πυθαγορείου, και στη συνέχεια έγινε η αναπαράσταση της ναυμαχίας και η καύση της τουρκικής ναυαρχίδας.

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στους νεκρούς της μάχης και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Την κυβέρνηση, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο νέος γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σπύρος Σπυρίδων, ενώ παρευρέθηκε καλεσμένος της ΝΟΔΕ Σάμου ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Κόλιας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην Πλατεία Ειρήνης με ομιλία του δημάρχου Σάμου Στέλιου Θάνου, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα του μηνύματος της ημέρας, όπου η συσπείρωση των Σαμίων κατάφερε να νικήσει έναν ισχυρό τουρκικό στόλο, δίνοντας σε όλον τον κόσμο το υπόδειγμα της παλικαριάς, της υπερηφάνειας και της αφοβίας.

Ακολούθησαν τραγούδια από τη χορωδία και χοροί από το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Πυθαγορείου «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ», ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την παρουσίαση χορών από 15 χορευτικά συγκροτήματα της Σάμου και της Δράμας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v