«Ο Πιστόριους είναι ψεύτης»

«Καταπέλτης» ήταν στην αγόρευσή του για τον Όσκαρ Πιστόριους ο εισαγγελέας Τζέρι Νιλ, χαρακτηρίζοντας τον παραολυμπιονίκη «δόλιο μάρτυρα». (VIDEO)

  • Real.gr
«Ο Πιστόριους είναι ψεύτης»
«Καταπέλτης» ήταν στην αγόρευσή του για τον Όσκαρ Πιστόριους ο εισαγγελέας Τζέρι Νιλ, κατηγορώντας τον παραολυμπιονίκη ότι είπε ψέματα κατά τη διάρκεια της δίκης του και θεωρώντας ότι θα πρέπει να κριθεί ένοχος για την δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Σήμερα θα αγορεύσει ο συνήγορος του αθλητή, Μπάρι Ρουξ.

Ο Νιλ ανέφερε ότι ο Πιστόριους ήταν ένας «δόλιος μάρτυρας», του οποίου η κατάθεση στερείτο «κάθε αλήθειας», ενώ ήταν και εντελώς ασαφής. «Ο κατηγορούμενος ενδιαφέρεται περισσότερο για τη δική του ζωή και δεν έχει καμία διάθεση να δώσει μία ειλικρινή κατάθεση στο δικαστήριο», είπε.



Ο Πιστόριους ισχυρίστηκε πως αιφνιδιάστηκε και νόμισε ότι η σύντροφός του ήταν διαρρήκτης, αποδίδοντας το περιστατικό σε τραγικό δυστύχημα, ενώ οι κατήγοροι κάνουν λόγο για έγκλημα πάθους στο οποίο ο δράστης είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών του.

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για αντιφάσεις από την πλευρά των συνηγόρων του παραολυμπιονίκη. «Δεν μπορεί να υποστηρίζει πως πυροβόλησε κατά λάθος ή ότι φοβήθηκε. Το δικαστήριο δεν πρέπει να δυσκολευτεί στην απόρριψη όλων των ισχυρισμών του Πιστόριους, γιατί στερούνται αλήθειας. Είπε τόσα πολλά ψέματα σε τόσο μικρό διάστημα και παρουσιάζει τον εαυτό του σαν θύμα», τόνισε ο εισαγγελέας.

Ο Όσκαρ Πιστόριους κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, στο σπίτι του στην Πρετόρια.

Η δίκη διακόπηκε τον περασμένο μήνα, ενώ είχε ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου. Στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας 39 ημερών κατέθεσαν 36 μάρτυρες. Μετά και την αυριανή αγόρευση του Ρουξ, η δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα θα ανακοινώσει την ετυμηγορία.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v