Ιράκ: Οι σιίτες θέλουν παραίτηση Μαλίκι

Ο ισχυρότερος πνευματικός ηγέτης των σιιτών στο Ιράκ ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση του σιίτη πρωθυπουργού.

  • Real.gr
Ιράκ: Οι σιίτες θέλουν παραίτηση Μαλίκι
Εντείνονται οι πιέσεις στον πρωθυπουργό του Ιράκ, Νούρι αλ Μάλικι να παραιτηθεί, καθώς η χώρα κινδυνεύει από τις νίκες των ακραίων ισλαμιστών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (ISIS).

Σήμερα ο ισχυρότερος σιίτης πνευματικός ηγέτης στο Ιράκ, ο μεγάλος αγιατολάχ Άλι αλ Σιστάνι, σημείωσε στο εβδομαδιαίο κήρυγμά του, ότι οι πολιτικοί οι οποίοι αγκιστρώνονται στα αξιώματά τους διαπράττουν ένα «βαρύ αμάρτημα».

Ο Σιστάνι, το κήρυγμα του οποίου διάβασε ένας βοηθός του στην Κερμπάλα, την ιερή πόλη των σιιτών, κάλεσε τους αντίπαλους πολιτικούς του Ιράκ, που επέκρινε διότι κινούνται με ελατήριο τα προσωπικά τους συμφέροντα, να επιλέξουν έναν πρωθυπουργό ο οποίος θα μπορέσει να τερματίσει την κρίση ασφαλείας στη χώρα εξαιτίας της δράσης των τζιχαντιστών της ISIS. .

Παράλληλα ο πνευματικός ηγέτης των σιιτών ζήτησε από τους συμπατριώτες του να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν τον «μεγάλο κίνδυνο» που εγείρουν οι σουνίτες ισλαμιστές μαχητές, η προέλαση των οποίων έχει θορυβήσει την κυβέρνηση στη Βαγδάτη και τον βασικότερο σύμμαχό της, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v