Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκκληση Πάπα προς τις δύο Κορέες

Τις καλεί να αναζητήσουν την ειρήνη μέσω του διαλόγου.

  • Real.gr
Έκκληση Πάπα προς τις δύο Κορέες
Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε κατά την άφιξή του σήμερα στη Σεούλ έκκληση προς τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα να ξεπεράσουν τις αλληλοκατηγορίες και να σταματήσουν να προστρέχουν στην ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων, διότι η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μέσω του διαλόγου και της συγχώρεσης.

Ενώπιον της προέδρου Παρκ Γκεούν-Χιέ και αξιωματούχους της Νότιας Κορέας, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι "χαιρετίζει τις προσπάθειες συμφιλίωσης και σταθεροποίησης στην κορεατική χερσόνησο και ενθαρρύνει τις προσπάθειες αυτές, διότι αποτελούν τον μοναδικό δρόμο για μία διαρκή ειρήνη", όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μιλώντας για πρώτη φορά στα αγγλικά σε επίσημη εκδήλωση και αποφεύγοντας να επικρίνει ευθέως το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, αν και οι αναφορές περί αδικίας , διώξεων και ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων αφορούν την Πιονγκγιάνγκ, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι "η διπλωματία, ως τέχνη του εφικτού, βασίζεται στη σθεναρή και επίμονη πεποίθηση ότι η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μέσω της ήρεμης ακρόασης και του διαλόγου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο