Κατασκευάζεται τρίτη γέφυρα στον Δούναβη

Ποσό που θα κυμανθεί από 200 έως 270 εκατομμύρια ευρώ είναι το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής της.

  • Real.gr
Κατασκευάζεται τρίτη γέφυρα στον Δούναβη
Ποσό που θα κυμανθεί από 200 έως 270 εκατομμύρια ευρώ είναι το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής τρίτης γέφυρας στον Δούναβη, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των μελετών βιωσιμότητας που εκπονούνται από τις ομάδες εργασίας των αρμόδιων υπουργείων.

Η ακριβής τοποθεσία κατασκευής της τρίτης γέφυρας στον Δούναβη, που θα συνδέει τη Βουλγαρία με τη Ρουμανία, αναμένεται να γνωστοποιηθεί τους επόμενους δύο μήνες, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων της Σόφιας Novinite, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας Ελεάν Γκάγκοφ, στις μελέτες βιωσιμότητας αναφέρονται και οι τέσσερις πιθανές τοποθεσίες κατασκευής της γέφυρας. Οι τέσσερις επιλογές (όπως, προς το παρόν, προτείνονται από τις μελέτες) είναι τα σημεία Οριάχοβο-Μπέτσετ, Σιλίστρα-Καλαράσι, Ρούσε-Τζιούρτζιου και Νικοπόλ-Τούρνου Μαγκουρέλε.

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία εξέφρασαν τη βούλησή τους να κατασκευάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γέφυρες μπορούν, ούτως ώστε να επιτύχουν τη σύνδεση των φτωχότερων περιφερειών τους στις δύο πλευρές του Δούναβη και, παράλληλα, να προσελκύσουν επενδύσεις, με στόχο την αύξηση της επιχειρηματικότητας και του εισοδήματος των πολιτών.

Ο κ. Γκάγκοφ επεσήμανε ότι η κατασκευή τρίτης γέφυρας στον Δούναβη θα μπορούσε να αναζητήσει ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, όταν επιλεγεί το σημείο που θα κατασκευαστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v