Κάτοικοι τράπηκαν σε φυγή στο Ντονέτσκ

Απαγορεύθηκε η μετάδοση του σήματος ρωσικών τηλεοπτικών σταθμών.

  • Real.gr
Κάτοικοι τράπηκαν σε φυγή στο Ντονέτσκ
Οι αρχές της Ουκρανίας απαγόρευσαν χθες την αναμετάδοση στη χώρα του σήματος 14 τηλεοπτικών σταθμών της Ρωσίας, περιλαμβανομένων των Russia Today και Life News, κατηγορώντας αυτά τα μέσα ενημέρωσης ότι διασπείρουν «πολεμική προπαγάνδα», όπως έκανε γνωστό ο Αντόν Γκερασένκο, ένα στέλεχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Τα δεκατέσσερα ρωσικά δημόσια και ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια απαγορεύθηκε μέχρι νεωτέρας να εκπέμπουν στη χώρα διότι «μεταδίδουν προπαγάνδα υπέρ του πολέμου και της βίας», ανέφερε ο Γκερασένκο σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Στο μεταξύ στο Ντονέτσκ πολλοί κάτοικοι της πόλης τράπηκαν σε άτακτη φυγή από μια περιοχή κοντά στο αρχηγείο των ρωσόφωνων αυτονομιστών ανταρτών που πρόσκεινται στη Μόσχα, έπειτα από έναν βομβαρδισμό του ουκρανικού πυροβολικού νωρίτερα, ενώ αυτοκίνητα με ενόπλους κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στους δρόμους της περιοχής.

Τα αυτοκίνητα με ενόπλους παραβίαζαν φωτεινούς σηματοδότες, ενώ καταστηματάρχες έσπευδαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους εσπευσμένα μετά το βομβαρδισμό του ουκρανικού πυροβολικού, για πρώτη φορά στο προπύργιο αυτό των αυτονομιστών, σύμφωνα με ανταποκριτές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Στο κέντρο της πόλης αυτής ξέσπασε το απόγευμα μια μάχη ανάμεσα σε αντάρτες και μια ομάδα ενόπλων. Δεν ήταν σαφές εναντίον ποιου ενεπλάκησαν οι αυτονομιστές μαχητές. Δεν υπήρχαν ενδείξεις περί παρουσίας του ουκρανικού στρατού στην πόλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v