Σε διαβούλευση η «εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης»

Ξεκίνησε η επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Real.gr
Σε διαβούλευση η «εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης»
Μία πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας που θα μεταβάλλεται ανάλογα με το κεφάλαιο με το οποίο θα καταπιάνεται κάθε φορά η Κουμουνδούρου, στην πορεία προς την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είχαν χθες μέλη της Επιτροπής Προγράμματος, της Πολιτικής Γραμματείας και του Προεδρείου της ΚΟ του κόμματος.

Με κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου να κάνουν λόγο για «προπαρασκευαστική συζήτηση», που θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί μετά από πολλές τέτοιες συσκέψεις, στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να πετύχουν την σύγκληση όλων των πλευρών γύρω από την «εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ.

Με όλες τις πλευρές να έχουν ταχθεί υπέρ της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και της αποκατάστασης των αδικιών που έχουν παρατηρηθεί, η συζήτηση τώρα περιστρέφεται κυρίως γύρω από το νέο μοντέλο φορολόγησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ευρύτερα θέματα Οικονομίας στα οποία θα αναφερθεί από το βήμα της ΔΕΘ στις 13 Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, η επεξεργασία που μόλις ξεκίνησε αποσυνδέεται από την ΔΕΘ και έχει να κάνει με την τελική διαμόρφωση των προγραμματικών κατευθύνσεων στη βάσει των οποίων θα κινηθεί σε επίπεδο διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και αν χθες «υπήρξε μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τον βασικό κορμό», όπως έλεγαν στην Κουμουνδούρου, στην βάση του υλικού που έχει καταρτίσει η Επιτροπή Προγράμματος υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, επίκεινται νέες ανάλογες συναντήσεις, αλλά και συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Στόχος, η ανταλλαγή απόψεων επί του κειμένου που θα τεθεί πάντως σε διαβούλευση, τόσο εντός του κόμματος, όσο και με την κοινωνία.

Στο μεταξύ πάντως, δείχνει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο πραγματοποίησης θεματικών εκδηλώσεων του κόμματος στην πορεία προς την ΔΕΘ. Αν και δεν έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση, το πιθανότερο είναι οι θέσεις του κόμματος για καίρια οικονομικά ζητήματα να παρουσιαστούν απευθείας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΔΕΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v