Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή γιατρών σε Βορίδη για τον ΕΟΠΥΥ

Διάλογο για την κατανομή, με τρόπο επιστημονικό, ηθικό και ορθολογικό των πόρων ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης από τον υπουργό Υγείας.

  • Real.gr
Επιστολή γιατρών σε Βορίδη για τον ΕΟΠΥΥ
Διάλογο για την κατανομή, με τρόπο επιστημονικό, ηθικό και ορθολογικό των πόρων του ΕΟΠΥΥ ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

«Διανύουμε τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος λόγω υποχρηματοδότησης αδυνατεί να ανταποκριθεί στον σκοπό της ύπαρξής του. Διαχρονικά, οι πληρωμές καθυστερούν λόγω ανεπάρκειας πόρων και επιπλέον έχουν επιβληθεί οι εκ των υστέρων αναγκαστικές εκπτώσεις των παρόχων, οι οποίες βαφτίζονται με τους ξενικούς όρους "clawback" και "rebate"», επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, χαρακτηρίζεται απαράδεκτη η επιβολή «clawback» και «rebate» και υπογραμμίζεται ότι μοναδική θεσμική λύση είναι η θέσπιση ατομικού πλαφόν ανά ασφαλισμένο ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του και την ηλικία του καθώς και η εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων για τον έλεγχο της συνταγογράφησης.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v