Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουτσούμπας: Δεν θα ψηφίσουμε κανέναν για πρόεδρο

Στο θέμα της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

  • Real.gr
Κουτσούμπας: Δεν θα ψηφίσουμε κανέναν για πρόεδρο
Κατηγορηματική απάντηση από τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με αφορμή τα σενάρια για τον πρόεδρο της δημοκρατίας. «Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση. Δεν θα ψηφίσουμε κανέναν για πρόεδρο της δημοκρατίας. Οπως το κάναμε και άλλες φορές», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε: «Δεν αφορά το πρόσωπο όμως. Δεν αφορά τον κ. Κουβέλη, όπως δεν αφορούσε και τον κ. Παπούλια ή παλαιότερα τον κ. Καραμανλή ή οποιοδήποτε άλλον πρόεδρο της δημοκρατίας ή τον κ. Στεφανόπουλο όπου καταψηφίζαμε στη Βουλή. Για την ακρίβεια ψηφίζαμε «παρών» πάντα στην ψηφοφορία αυτή».


Real.gr- ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ by realmedialive

Συνέχισε δε λέγοντας: «Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτή τη σεναριολογία που γίνεται, όχι μόνο άκαιρα, αλλά δεν έχει και κανένα νόημα. Θεωρούμε ότι και η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ που παίρνουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία της συζήτησης για πρόεδρο της δημοκρατίας για τα πρόσωπα κ.λπ. , ουσιαστικά θέλουν να βάλουν φρένο στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, στην αντίσταση του λαού, στο ότι πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στο να κινητοποιήσουν τον κόσμο, να ξεσηκωθεί ο κόσμος, να βγει στους δρόμους, να παλέψει, να αντιδράσει, να εμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει έναν καλύτερο δρόμο. Αυτό είναι το ζήτημα. Εμείς δεν ψάχνουμε ούτε για 180 που ψάχνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ούτε για 120 που ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλοι. Εμείς πολιτικά δεν αθροιζόμαστε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v