Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμα: Ρωσικές δυνάμεις δρουν στην Ουκρανία

Προσθέτει ότι δεν θα υπάρξουν αμερικανικές επιδρομές στη Συρία.

  • Real.gr
Ομπάμα: Ρωσικές δυνάμεις δρουν στην Ουκρανία
«Είναι ολοφάνερο για ολόκληρο τον κόσμο» ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που ανακοίνωσε επίσης ότι θα υποδεχθεί τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο τον επόμενο μήνα στο Λευκό Οίκο.

«Η ρωσική παρείσφρηση που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία δε μπορεί παρά να προκαλέσει» την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας προσέθεσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναληφθεί στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας λόγω των ενεργειών της στην Ουκρανία, ενώ απέφυγε να κάνει λόγο περί «εισβολής» της Ρωσίας.

Αναφερόμενος εξάλλου στο θέμα του Ισλαμικού Κράτους και την πιθανότητα μιας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι σχεδιασμοί για την ενδεχόμενη αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και ότι δε θα γίνουν αεροπορικές επιδρομές βραχυπρόθεσμα.

«Δεν θέλω να βιαζόμαστε. Δεν έχουμε ακόμα στρατηγική» υπογράμμισε ο Ομπάμα ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν να επιλέξουν μεταξύ της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ και του Ισλαμικού Κράτους και ότι «συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη μετριοπαθή αντιπολίτευση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v